SE jeftinija verzija

Apple će izbaciti plastični Apple Watch

Apple navodno razvija novu jeftiniju generaciju Apple Watch SE s potpuno plastičnim kućištem u raznim, atraktivnim bojama
Sci-Tech / Tehnologija | 17. 09. 2024. u 09:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fenomen glasina o Appleovim proizvodima pobuđuje zanimljivo pitanje - jesu li ove glasine rezultat namjerne marketinške strategije Applea ili se jednostavno radi o spontanom interesu tech zajednice?

Bez obzira na odgovor, najnovije glasine usredotočene su na potencijalno novi dizajn Apple Watch SE uređaja.

Potpuno plastično kućište

Prema izvješćima iz više izvora, Apple navodno razvija novu generaciju Apple Watch SE s potpuno plastičnim kućištem, javlja Bug.

Ova informacija, koja je prvi put procurila početkom ljeta, sugerira značajan odmak od trenutnog dizajna.

Iako postojeći Apple Watch SE (2022) već koristi "najlonski kompozit" (plastiku) za stražnji dio kućišta, glasine govore o potpuno plastičnom tijelu za nadolazeći model.

Predstavljanje iduće godine

Potencijalni prijelaz na plastično kućište otvara niz mogućnosti za Apple. Prvenstveno, to bi moglo omogućiti širi spektar boja, čineći uređaj privlačnijim mlađoj populaciji korisnika.

Istovremeno, korištenje plastike vjerojatno bi smanjilo troškove proizvodnje za tvrtku.

Međutim, ostaje pitanje kako bi ova promjena utjecala na percepciju kvalitete proizvoda među postojećim korisnicima Apple Watch uređaja.

Što se tiče vremena lansiranja, inicijalna očekivanja bila su usmjerena na Appleov rujanski događaj. Međutim, prema najnovijim informacijama, čini se da je projekt odgođen.

Renomirani analitičar Ming-Chi Kuo sada predviđa da će novi Apple Watch SE biti predstavljen tijekom 2025. godine. Ovaj pomak u vremenskom okviru mogao bi ukazivati na to da Apple želi dodatno usavršiti dizajn ili funkcionalnosti uređaja prije njegovog službenog predstavljanja.

Mark Gurman zna najbolje

Ipak, prepustimo najboljem poznavatelju Appleovih budućih planova, Marku Gurmanu, da objasni što se događa oko Apple Watch SE: "Appleova strategija za novi Watch SE model usmjerena je na dva ključna cilja: snižavanje cijene korištenjem jeftinijeg materijala te prilagodba uređaja mlađoj populaciji.

Ovaj potez mogao bi se pokazati iznimno pravodobnim, s obzirom na rastući trend zabrane korištenja mobilnih telefona u školama diljem Sjedinjenih Američkih Država i drugih zemalja. U tom kontekstu, Apple pozicionira svoj pametni sat kao prihvatljivu alternativu.

Iako novi Apple Watch SE nije bio predstavljen na nedavnom događaju lansiranja novih proizvoda, pouzdani izvori tvrde da razvoj ovog uređaja i dalje napreduje, s mogućim datumom izlaska sljedeće godine. Appleovi proizvodni timovi trenutno se suočavaju s izazovima vezanim uz troškove i kvalitetu pri prijelazu na plastične materijale. Međutim, očekuje se da će imati više vremena za rješavanje ovih problema sada kada je završen proces tranzicije s čelika na titanij za modele više klase."

Cijena ispod 200 dolara?

Iako su konkretni detalji o specifikacijama i funkcionalnostima budućeg Apple Watch SE modela ograničeni na glasine, moguće je spekulirati o potencijalnim poboljšanjima.

Očekuje se da će uređaj biti opremljen novijim procesorom u usporedbi s trenutnim S8 čipom. Također postoje nagađanja o mogućem dodavanju naprednih funkcija poput EKG sposobnosti, iako ovo ostaje u domeni spekulacija.

Cjenovna strategija za novi model također je predmet rasprava. Apple bi mogao zadržati trenutnu početnu cijenu od 249 dolara, ali uz dodavanje novih značajki. Alternativno, tvrtka bi mogla razmotriti snižavanje cijene na 199 ili 229 dolara, zadržavajući pritom slične funkcionalnosti kao i trenutni model.

Nikakvih detalja od Applea

Za usporedbu, trenutni Apple Watch SE (2022) nudi mnoge ključne značajke Apple Watch linije, ali uz izostanak nekih naprednih mogućnosti poput EKG-a i Always-On zaslona. Unatoč tome, koristi isti čipset kao i Apple Watch Series 8, što ga čini konkurentnim izborom u svojoj cjenovnoj kategoriji.

Apple još uvijek nije službeno objavio nikakve detalje o budućem modelu Apple Watch SE uređaja. Ovaj novi ciklus glasina o Apple Watch SE s plastičnim kućištem ilustrira kontinuiranu fascinaciju javnosti Appleovim inovacijama.

Bilo da se radi o namjernoj marketinškoj strategiji ili organskom širenju informacija, ove glasine održavaju visoku razinu interesa mjesecima prije njihovog službenog predstavljanja.

Kopirati
Drag cursor here to close