Nakon iPhonea

Apple najavio da će ''stanjiti'' i Macbook Pro i Apple watch

Apple je prvo predstavio najtanji dosad iPad, potom se počelo šuškati i o stanjivanju najskupljeg modela iPhonea, a sudeći po novim informacijama stanjivanje bi moglo zahvatiti sve linije proizvoda.
Sci-Tech / Tehnologija | 18. 06. 2024. u 16:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najnovija serija iPada Pro, čiji 13-inčni model ima kućište debljine tek 5,1 milimetra, otvorila je novu eru u dizajnu uređaja kompanije iz Cupertina. Nakon najtanjeg iPada, odmah se počelo šuškati i o tome da će sljedeće godine, s linijom 17, i iPhone dobiti ultratanku varijantu, trenutačno poznatu kao iPhone 17 Slim.

Ona bi mogla biti skuplja i od inače najskupljeg iPhonea, modela Pro Max i tako svojim tankim kućištem unijeti novu draž u "premium" segment mobitela.

No, kako piše poznati Bloombergov analitičar svega vezanoga uz Apple, Mark Gurman, industrijski dizajneri iz Apple Parka neće stati samo na tome. Ultratanke bi modele u skorijoj budućnosti mogli dobiti i MacBook Pro, kao i Apple Watch, javlja Zimo.

Time je Apple na pragu sasvim novog razdoblja u evoluciji dizajna svojih proizvoda, pa će u narednim godinama predstaviti "sasvim novu klasu" uređaja, koji će se isticati kao najtanji i najlakši u svojim kategorijama, kao globalni tržišni lideri kad je riječ o smanjenim dimenzijama i masi.

Značajno tanji iPhone 17 u prodaju će tako stići najvjerojatnije ujesen 2025., godine, imat će dijagonalu ekrana negdje između "redovnog" iPhonea i modela Pro Max, a bit će najskuplji od svih u ponudi.

Kad je riječ o "mršavim" MacBook laptopima i pametnim satovima, tu Gurman zasad nema informaciju o mogućem datumu lansiranja. Očekuje se tek da će nove tehnologije, kojima su u Appleu ovladali, omogućiti razvoj tankih uređaja u narednim godinama.

Kopirati
Drag cursor here to close