Za ljubitelje jabuke

Apple priprema najskuplji iPhone dosad

Trenutačna početna cijena najskupljeg modela u SAD-u iznosi 1200 dolara, a nadolazeći telefon bit će još skuplji.
Sci-Tech / Tehnologija | 22. 05. 2024. u 08:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Apple ima i povoljniju verziju iPhonea, no njihovi su telefoni, posebice najnapredniji modeli, među najskupljima na tržištu kada su u pitanju klasični, nesavitljivi ekrani.

Trenutačno najskuplji model je iPhone 15 Pro Max, koji u SAD-u košta od 1200 dolara za verziju s 256GB kapaciteta.

Iako je najskuplji Appleov telefon, iPhone 15 Pro Max je također najpopularniji njihov uređaj te ujedno i najprodavaniji telefon na svijetu u prva tri mjeseca ove godine.

Prema podacima Counterpointa, iPhone 15 Pro Max drži 4,4% globalnog tržišta, nadmašujući iPhone 15 i iPhone 15 Pro.

Za ljubitelje Applea koji ne mare za cijenu, dolazi zanimljiva vijest, iako još nepotvrđena: sljedeće godine, s generacijom iPhonea 17, Apple planira predstaviti najtanji, ali i najskuplji iPhone do sada.

Prijašnje glasine spominjale su iPhone 17 Slim kao zamjenu za iPhone 16 Plus, običan iPhone s većim ekranom.

No, nove informacije sugeriraju da bi Apple mogao odustati od tog koncepta i umjesto toga lansirati model koji bi, prema specifikacijama, nadmašio čak i Pro Max u snazi i cijeni.

Prema dostupnim informacijama, konačan dizajn uređaja još nije definiran, a unutar Applea još nisu odlučili koja bi dijagonala ekrana bila idealna za novi iPhone.

Trenutno testiraju nekoliko dizajna, uključujući model s aluminijskim kućištem i manjim hardverskim urezom na prednjem dijelu gdje će biti smješteni FaceID senzori i kamera.

Zanimljivo je da će stražnje kamere navodno biti postavljene pri vrhu, ali u sredini uređaja. Što se dijagonale ekrana tiče, razmatraju opcije između 6,12 i 6,669 inča.

Bit će zanimljivo vidjeti koliko će taj model biti tanak, budući da se očekuje da će se prodavati kao iPhone Slim. Apple je nedavno predstavio svoj najtanji tablet do sada, novi iPad Pro s dijagonalom ekrana od 13 inča, debljine samo 5,1 mm.

Kopirati
Drag cursor here to close