Proizvodni proces

Apple u problemima: iPhone 15 mogao bi dobro kasniti!?

Čini se kako će tvrtka imati priličnih problema s dva najjača modela nove generacije svojih telefona, iPhoneom 15 Pro i Pro Max.
Sci-Tech / Tehnologija | 21. 07. 2023. u 10:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za oko mjesec i pol Apple bi trebao održati svoju najvažniju godišnju konferenciju na kojoj će predstaviti nove modele iPhonea, Apple Watcha i možda još neki uređaj.

Najviše se, naravno, očekuje od nadolazeće generacije njihovih telefona koji su najveći generatori prihoda i profita tvrtke tako da se svaki potencijalan problem s iPhoneom može odraziti na situaciju na burzi i zaradu Applea.

A čini se kako će tvrtka imati priličnih problema s dva najjača modela nove generacije svojih telefona, iPhoneom 15 Pro i Pro Max.

Problem s implementacijom proizvodnog procesa

Kako ovaj tjedan prenose tehnološki mediji, iz Applea su upozorili svoje dobavljače kako imaju problema s implementacijom novog proizvodnog procesa ta dva modela, što bi moglo rezultirati njihovim nestašicama nakon rujanskog predstavljanja.

Problem se nalazi u proizvodnji ekrana koji bi, u odnosu na aktualnu verziju, trebali biti malo veći, što Apple namjerava postići smanjenjem rubova oko ekrana.

Prema osobama upoznatim sa situacijom, ekrani koje za Apple proizvodi LG Display nisu prošli testove pouzdanosti tijekom proizvodnje. Naročito je velik problem s modelom 15 Pro Max kojeg će se, kako stvari stoje, ove godine moći jako teško nabaviti.

Problem za Apple

To je veliki problem za Apple jer je poznato kako su potrošači najaktiviniji i najviše kupuju tijekom posljednjeg kvartala kada, čini se, mnogi neće moći kupiti iPhone koji su planirali.

Nove verzije uređaja koji će Cook predstaviti u prvoj polovici rujna trebale bi imati jednu veliku promjenu, a to je USB-C utor za punjenje telefona, a očekujemo i klasične nadogradnje poput izdržljivije baterije i snažnijeg hardvera, prenosi Zimo.

Prema analitičaru Wamsiju Mohanu iz Bank of America Global Researcha, odgoda i kašnjenje novog iPhonea mogla bi Apple koštati čak oko 4,5 milijardi dolara.

Naime, do sada su tržišni analitičari predviđali da će u posljednja tri kvartala ove godine tvrtka ostvariti prihode od 91,6 milijardi dolara, dok Mohan sada predviđa kako će ti prihodi iznositi 87,1 milijardu dolara.

Iz Applea, naravno, nemaju nikakve komentare na ovu situaciju. Službene informacije vjerojatno nećemo saznati prije drugog ili trećeg tjedna rujna kada Cook i ekipa obično predstavljaju nove modele iPhonea.

 

Kopirati
Drag cursor here to close