Za ljubitelje jabuke

Apple za sljedeću godinu priprema potpuno drukčiji iPad

Poznati analitičar otkrio je Appleove planove za tržište tableta za sljedećih godinu dana, a oni će razveseliti sve koji razmišljaju o kupovini iPada.
Sci-Tech / Tehnologija | 31. 01. 2023. u 16:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Apple ima dobre i loše vijesti za sve koji razmišljaju o kupovini njihova iPada. Loše su vijesti kako će ove godine usporiti s predstavljanjem iPada, tako da sljedećih 9 do 12 mjeseci ne treba očekivati nove tablete, dok predviđanja analitičara govore kako će tijekom ove godine isporuka tableta pasti za 10-15 posto.

Dobra vijest odnosi se na sljedeću godinu, u kojoj bi Apple trebao predstaviti svoj prvi savitljivi uređaj.

No to ne bi trebao biti iPhone sa savitljivim ekranom, već Apple na to tržište planira ući s - tabletom. Pored iPada Fold (kako bi se tablet trebao zvati), kompanija za sljedeću godinu priprema i novu generaciju iPada mini, za koju testira novi dizajn, prenosi Zimo.

Ova dva modela tableta, čija bi prodaja, dakle, trebala početi sljedeće godine, trebala bi ponovno utjecati na povećanje potražnje i prodaje za Appleovim tabletima.

Informacije dolaze od poznatog analitičara koji godinama prati Apple Ming-Chi Kua, a slična predviđanja još prošle godine objavili su iz analitičke kompanije CSS Insight - tada su naglasili kako će Apple prvo predstaviti savitljivi iPad, a tek onda iPhone sa savitljivim ekranom.

Ono što Kuo nije objavio, a što sve zanima jest cijena tog modela iPada, koja će, to je sigurno, biti veća od klasičnih tableta. Zajedno s tabletom, Kuo spominje kako će Apple predstaviti i postolje od karbonskih vlakana koje će napraviti u suradnji s kineskom kompanijom Anjie Technology.

Kako je prošle godine rekao Ben Wood iz CSS Insighta, za Apple trenutačno nema previše smisla predstaviti savitljivi iPhone te će tržište prvo ispitati s iPadom.

No očekivano je kako bi nakon toga ipak mogli predstaviti i model iPhonea koji će na tržištu konkurirati uređajima poput Samsungovih modela Galaxy Fold i Galaxy Flip. Kuo je još ranije spominjao takav telefon, koji na tržištu ne treba očekivati prije 2025., i tada je spominjao njegovu potencijalnu cijenu od čak 2500 dolara.

 

Kopirati
Drag cursor here to close