Mašala

Canon proizveo 80 milijuna objektiva serije EF

Sci-Tech / Tehnologija | 21. 08. 2012. u 14:58 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Canon je objavio dostizanje još jedne prijelomne točke u proizvodnji objektiva proizveo osamdesetmilijunti objektiv iz serije EF.

U samo devet mjeseci Canon je proizveo čak 10 milijuna, te se tim brojem podudara s 25-om obljetnicom sustava Canon EOS Systems.

“Od samih početaka proizvodnje objektiva EF 1987. odlučni smo korisnicima svih razina znanja ponuditi najbolje moguće performanse”, izjavio je Steven Marshall, direktor za marketing proizvoda u odjelu Consumer Imaging tvrtke Canon Europe.

Proizvodnja ovih poznatih Canonovih objektiva EF započela je u ožujku 1987. godine u Canonovu postrojenju u Utsunomiji, paralelno s predstavljanjem Canonovog prvog SLR fotoaparata EOS.

Serija objektiva EF osmišljena je tako da fotografima i videosnimateljima ponudi fleksibilnost, a danas se sastoji od više od 76 različitih modela.

U srpnju 2012. Canon je predstavio i novu liniju objektiva EF-M osmišljenih posebno za fotoaparate s kompaktnim sustavom EOS M, koji su spoj kvalitete slike i kompaktnog, laganog dizajna.

Od početka proizvodnje 1987. razvoj objektiva EF proširio se na ukupno četiri proizvodna postrojenja.

Kopirati
Drag cursor here to close