Rovinj Photodays

Fotografija Ivana Kelave u finalu festivala Rovinj Photodays

Sci-Tech / Tehnologija | 29. 05. 2012. u 12:01 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ulaskom u finale fotografskog festivala Rovinj Photodays poznati je mostarski fotograf Ivan Kelava ostvario još jedan respektabilan rezultat, u kategoriji primijenjene fotografije, navode iz agencije SMART.

Nominirana fotografija, s plakata prošlogodišnjeg 12. Mediteran film festivala, dizajniranog u SMART-u ovim finalom doživjela je nevjerojatan uspjeh, kako za autora tako i ovu agenciju.

Naime, ove je godine, i to po peti put zaredom, na natječaj prispio veliki broj radova. Čak 8500 fotografija željelo je biti predstavljeno na Rovinj Photodays festivalu.

Nominirane za godišnje nagrade, njih tri u svakoj kategoriji, birao je i ove godine međunarodni žiri u čijem su radu sudjelovali uspješni inozemni kustosi i stručnjaci za fotografiju, a koje je predvodio predsjednik žirija istaknuti hrvatski fotograf s njujorškom adresom Hrvoje Slovenc. Ovom prigodom istaknuo je kako je ocjenjivačkom sudu bila izuzetna čast dobiti na uvid trenutačno stanje u suvremenoj hrvatskoj fotografiji. Također je dodao kako su odabrani radovi koji su na skladan način objedinili fotografsku formu i umjetnički koncept.

Važno je istaknuti kako će radovi svih finalista biti uvršteni u stalni fundus Muzeja za umjetnost i obrt te primjereno predstavljeni izložbom u sklopu završnice festivala, od 1.lipnja u Rovinju, gdje će pobjednicima biti uručena priznanja i novčane nagrade.

Inače Rovinj Photodays najveći je festival fotografije u Hrvatskoj. Riječ je o cjelogodišnjem projektu koji podržavaju brojne kulturne ustanove i organizacije te nekoliko ključnih pokrovitelja, a održava se od 2008.

"Ulazak u finale u kategoriji primijenjene fotografije za mene je još jedna potvrda vrijednosti mog rada. Odlazak na finale u Rovinj prije svega vidim kao priliku za stjecanje novih znanja i vještina iz oblasti fotografije u sklopu radionice na kojoj ću sudjelovati. Također zahvaljujem kolegama u mostarskoj agenciji SMART, koji su među prvima prepoznali kvalitetu moga rada kada su, prošle godine, svoj design posvetili ideji i koncepciji koju je posjedovala moja fotografija" rekao nam je Ivan, neposredno nakon što je saznao za odličnu vijest iz Rovinja.

Kopirati
Drag cursor here to close