Masovna proizvodnja

Foxconn zapošljava 50.000 radnika u Kini za proizvodnju iPhonea 16

Foxconn je još krajem srpnja počeo nuditi povećanje satnice u tvornicama za proizvodnju iPhonea te su značajno povećali bonus za zapošljavanje.
Sci-Tech / Tehnologija | 12. 08. 2024. u 11:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Apple će ovoga rujna predstaviti seriju iPhone 16 koja će se, prema njihovim očekivanjima, prodati u 90 milijuna primjeraka. Kako bi ispunili ovaj ambiciozni cilj, Appleov proizvodni partner Foxconn zapošljava 50.000 novih radnika u svojoj tvornici u kineskom gradu Zhengzhou.

Kako prenosi BusinessKorea, sezona proizvodnje iPhonea obično započinje u kolovozu i traje sve do prosinca.

U nastojanju da pojača proizvodnju iPhonea 16, Foxconn je krajem srpnja počeo nuditi povećanje satnice i do 25 juana (oko 3,20 eura) te su povećali bonus za zapošljavanje u tvornici sa 6.000 juana (oko 766 eura) na 7.500 juana (oko 958 eura), javlja Bug.

Ti benefiti trebali bi privući 50.000 novih radnika u najveću bazu za proizvodnju iPhonea na svijetu, a sve kako bi Apple ispunio svoje ciljeve.

Što se tiče promjena koje novi iPhone 16 donosi, obični modeli trebali bi biti opremljeni Bionic A18 SoC-om, dok će Pro inačice koristiti njegovu pojačanu verziju. Svaki od modela imat će 8 GB RAM-a, podršku za Wi-Fi 7, Qualcommov 5G čip te OLED zaslon s tehnologijom mikroleća. ProMotion ostat će rezerviran za Pro liniju.

Kad je, pak, riječ o kamerama, promjene će biti minimalne, s mogućnošću uvođenja 5x telefoto senzora na Pro modelima. Kapacitet baterija također će se blago povećati, s najvećim rastom kod Pro Max modela.

Cijene novih uređaja mogle bi biti nešto više zbog povećanih troškova komponenata, ali se ne očekuju drastične promjene u usporedbi s trenutnim modelima iPhonea 15.

Kopirati
Drag cursor here to close