Borba na tržištu

Huawei izaziva Apple novom serijom pametnih satova

Najnoviji nosivi uređaji predstavljeni su u Šangaju i Barceloni, desetljeće od Huaweijevog prvog ulaska u kategoriju pametnih satova.
Sci-Tech / Tehnologija | 26. 09. 2024. u 19:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Huawei je u utorak predstavio seriju Watch GT 5 za kinesko tržištu na događanju u Šangaju, s početnim cijenama od 1.488 juana (212 američkih dolara).

Međunarodno lansiranje bilo je prošlog tjedna s cijenom od 249 eura. Novi pametni satovi imaju tanji dizajn, poboljšanu antenu i algoritam za precizniju lokalizaciju, do dva tjedna trajanja baterije s jednim punjenjem, TruSense sustav za praćenje zdravlja koji mjeri otkucaje srca i razinu kisika u krvi, praćenje ženskog zdravlja te praćenje emocionalnog stanja korisnika, opcija koja nije dostupna u Europi. (Za ostale detalje vidi okvir)

Lansiranje dolazi u trenutku kada potražnja za naprednim pametnim satovima raste, javlja Bug.

Istraživačka tvrtka Canalys predviđa oporavak globalnog sektora pametnih satova u 2024. godini, s procijenjenim ukupnim isporukama od 83 milijuna satova

Huaweijev položaj na tržištu satovi nosivih uređaja jača. Značajna prodaja je u regijama poput Bliskog istoka i Afrike, Latinske Amerike te Srednje i Istočne Europe.

Iako Huawei predvodi u ukupnoj kategoriji uređaja koji se nose na zapešću, Apple i dalje dominira potkategorijom pametnih satova.

Canalys izvještava da je Apple Watch činio 49% globalnih isporuka pametnih satova u drugom tromjesečju, sa Samsungom na drugom mjestu s 15%, dok je Huawei na četvrtom mjestu sa 7%.

Međutim, Huawei drži vodeću poziciju u osnovnim satovima, potkategoriji manje sofisticiranih satova s ograničenom podrškom za aplikacije, s 15% tržišnog udjela. Tvrtka je također druga u kategoriji nosivih narukvica s 23% udjela, iza Xiaomijevih 40%.

 

Kopirati
Drag cursor here to close