Polako ali sigurno

iOS 11 povećao svoj udio na 65%

Apple je objavio službene podatke vezano uz zastupljenost iOS platforme – iOS 11 je sredinom siječnja 2018. godine pogonio 65% tvrtkinih mobilnih uređaja.
Sci-Tech / Tehnologija | 22. 01. 2018. u 14:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Apple je i ovog mjeseca objavio podatke vezano uz zastupljenost iOS platforme. Točnije, njezinih inačica na tvrtkinim mobilnim uređajima – iPhone, iPad, iPod.

Novi podaci koji datiraju od 18. siječnja 2018. godine govore kako je najnovija inačica – iOS 11 dospio do 65% mobilnih uređaja.

U odnosu na mjesec ranije, iOS 11 je dobio 6% novih korisnika, što kupnjom novih iPhonea 8, 8 Plus i X, što nadogradnjom starijih uređaja, javlja Bug.hr.

Shodno tomu, starije inačice su izgubile dio svojih korisnika. Tako je na primjer iOS 10 s prošlomjesečnih 33% pao na 28%, a ostale inačice (iOS 9 i stariji) sa 8% na ovomjesečnih 7%.

Tijekom idućih mjesec dana promjene u korist iOS-1 11 bi trebale biti i veće zbog najavljenih novih mogućnosti.

Podsjetimo, Apple je nedavno najavio kako će sljedeća inačica iOS-a donijeti mogućnost naprednog "upravljanja baterijom".

U prijevodu s Appleovskog na hrvatski jezik to znači kako će korisnici moći onemogućiti snižavanje takta procesora na uređajima sa starijim baterijama.

Kopirati
Drag cursor here to close