''Pozdrav Mostaru''

Izložba Ahmeta Hukića za oproštaj od Mostara

Sci-Tech / Tehnologija | 09. 04. 2015. u 08:01 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Otvaranje samostalne izložbe fotografija Ahmeta Hukića, majstora fotografije AUFBiH i EFIAP, najavljena je za večeras s početkom u 19 sati u Ćorovića kući u Mostaru.

Izložbu naziva ''Pozdrav Mostaru'' organiziraju Asocijacija za umjetničku fotografiju u BiH, Foto kino klub Tuzla i Srpsko prosvjetno i kulturno društvo Prosvjeta.

Ahmet Hukić je tuzlak sa privremenom mostarskom adresom. Sa fotografijom kao hobijem počeo se baviti još u srednjoškolskim danima, a afinitet ka umjetničkoj i izlagačkoj fotografiji stekao je posljednjih desetak godina pod jarkim svjetlom Hercegovine.

Ljubitelj je prirode i putovanja, fotoaparat je neizostavan pratitelj na svim putovanjima. Uža specijalnost mu je fotografiranje ptica, a u njegovom opusu se mogu naći i fotografije prirode i zanimljivih arhitektonskih objekata.

Do sada je organizirao devet samostalnih izložbi fotografija, koje su održane u Tuzli i Mostaru. Više od 130 njegovih različitih fotografija su primljeni na 165 izložbi fotografija održanih u Bosni i Hercegovini i širom planete, od Europe i Azije, do Australije i Amerike.

Za svoja dostignuća u fotografiji dodijeljena mu je titula Majstor fotografije Asocijacije za umjetničku fotografiju Bosne i Hercegovine, kao i počasno fotografsko zvanje EFIAP (Excellence FIAP) Međunarodne federacije za umjetničku fotografiju.

Ovu retrospektivnu izložbu svojih radova nastalih u periodu boravka u Mostaru organizira kao pozdrav gradu u kojem je proveo više od deset godina i koji uskoro napušta.

 

Kopirati
Drag cursor here to close