Attraversiamo

Izložba Dorothee Hauser u galeriji BlackBOX

Sci-Tech / Tehnologija | 29. 07. 2011. u 12:04 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sarajevskoj galeriji BlackBOX otvorena je izložba fotografija Dorothee Hauser pod nazivom "Attraversiamo"

Izložbu Dorothee Hauser koja donosi seriju fotografija o prijateljstvu sa ženama i gradovima iz različitih dijelova svijeta u (Paris, Budimpešta, Sarajevo, Barcelona, Berlin, New York) sarajevska publika će moći posjetiti do 6. kolovoza 2011 u Galeriji Blackbox.

Izložbu je sinoć otvorila Jasmina Opardija kazavši kako je ''autorica nakon rata živjela u Sarajevu gdje je sklopila brojna prijateljstva a i danas mu se često vraća, te je stoga sasvim prirodno da je ovu izložba nakon rodnog Ciriha htjela predstaviti i u svojoj drugoj, na neki način odabranoj, domovini''.

Izložene fotografije su rađene u cross tehnici i svaka serija ima drugačiju atmosferu sa različitim nijansama boje, na što se ne može utjecati. Usporedo sa fotografijama nastali su i različiti tekstovi o gradovima gdje prikazane žene žive, momentima dok su nastajale fotografije ili o prijateljstvu s autoricom.

Dorothee Hauser živi u Cirihu gdje radi kao slobodna urednica fotografije za različite dnevne i tjedne novine (Tagesanzeiger, Tribune de Genève, Sonntagszeitung). Uredništvo fotografije je završila u Lucernu 2003. godine sa dodatnom obukom u “Contact Press Images” u New York-u.

Izložbu „Attraversiamo“ je prvi put predstavila u Cirihu 2008. godine a projekt konstantno širi uključujući dodatna prijateljstva i gradove. U Sarajevu je živjela između 1996.i 1997. godine kada je radila na humanitarnim projektima.

Izložba ostaje otvorena do 6.augusta 2011. u Galeriji Blackbox, Vrazova 5., Sarajevo.

Kopirati
Drag cursor here to close