Najavljujemo

Izložba fotografija pod nazivom Bosna i Hercegovina – zemlja i njezino blago

Sci-Tech / Tehnologija | 18. 05. 2014. u 20:09 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu Mostarskog proljeća 2014. – XVI. dana Matice hrvatske, u ponedjeljak, 19. svibnja 2014. u Galeriji Aluminij u Mostaru, u 19 sati, bit će priređena izložba fotografija pod nazivom Bosna i Hercegovina – zemlja i njezino blago. Izložbu će otvoriti dekan Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru prof.dr. sc. Zoran Tomić.

Sponzor je UniCredit Bank.

Inače, izložba fotografija o. Zvonka Martića, karmelićanina, i Jasmina Fazlagića, fotografa – Bosna i Hercegovina – zemlja i njezino blago, dio je trogodišnjeg ciklusa ostvarenoga u okviru projekta UniCredit banke.

Ovo je trogodišnji projekt UniCredit banke za BiH kojim se želi ukazati na važnost očuvanja okoliša i značenja vode, drveća, plodova zemlje i rada ruku čovječjih u tradicijskoj kulturi bosanskohercegovačkih naroda.

- Izložba prikazuje fotografije, priče i predaje o bogatoj tradiciji i kulturi naroda Bosne i Hercegovine i njenim prirodnim ljepotama. Cilj ovog projekta je promocija raznolikosti i ljepote Bosne i Hercegovine, koji je UniCredit Bank realizirala zajedno s kulturnim antropologom i etnografom, ocem Zvonkom Martićem, i poznatim fotografom Jasminom Fazlagićem,  s ciljem podizanja ekološke svijesti i očuvanja naše lokalne zajednice, njene bogate tradicije, kulture i običaja  od zaborava. Ponosni smo na ovaj spomenik kulturi i ljepoti naše zemlje -  izjavila je ovim povodom direktorica Marketinga i komunikacija UniCredit Bank, Selma Riđanović Kenović. 

Otac Zvonko Martić je istaknuo:

- Kako smo stvoreni od zemlje, živimo s njom i od nje, ona nas darežljivo obasipa svojim darovima i na kraju se stapamo s njom, ovom izložbom se pokazuje prošlost u sadašnjosti za budućnost čiste vode, bujnoga drveća i zdravih plodova zemlje koje su proizvele vrijedne ruke ljudi u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close