Sve više žalbi

Korisnici prijavljuju probleme sa zaslonom iPhonea 16 Pro

Prema prijavama korisnika Reddita, nedavno predstavljeni iPhone 16 Pro ponekad ne prepoznaje dodire i povlačenje prstom. Smatra se da je uzrok tog problema algoritam za odbijanje dodira koji je preagresivan oko rubova zaslona.
Sci-Tech / Tehnologija | 24. 09. 2024. u 15:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Korisnici nedavno predstavljenog iPhonea 16 Pro prijavljuju probleme sa zaslonom osjetljivim na dodir.

Prema mnogobrojnim žalbama koje su u proteklih nekoliko dana osvanule na Redditu, mobitel ponekad ne prepoznaje dodire i povlačenja prstom, što značajno utječe na funkcionalnost i iskustvo korištenja.

Iako još nije ništa službeno potvrđeno, uzrok problema mogao bi biti algoritam za odbijanje dodira (palm rejection) koji je, čini se, "preagresivan" oko rubova zaslona, osobito u blizini nove tipke Camera Control.

Naime, softver povremeno ignorira dodire u tim dijelova zaslona na kratko vrijeme nakon što je druga površina zaslona već bila u kontaktu s rukom korisnika, javlja Bug.

Neki korisnici pretpostavljaju da je razlog ovako agresivnog algoritma smanjenje debljine okvira zaslona, zbog čega je lakše slučajno dodirnuti rubove ekrana.

Djelomično učinkovito rješenje je korištenje deblje zaštitne maske, koja smanjuje vjerojatnost slučajnih dodira uz rub zaslona te omogućava normalno funkcioniranje uređaja.

Zanimljivo je da se problem ne pojavljuje kada je zaslon mobitela isključen, što upućuje na to da se radi o softverskoj grešci koju će Apple vjerojatno riješiti nekim od sljedećih ažuriranja.

Kopirati
Drag cursor here to close