Barcelona

LG KnockON

Sci-Tech / Tehnologija | 03. 03. 2014. u 07:50 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kompanija LG Electronics je predstavila nove modele svojih mobilnih uređaja na Kongresu mobilne telefonije (MWC) u Barceloni, kao i svoje planove za 2014. godinu.

Među novitetima ove kompanije, na sajmu u Barceloni našla su se i dva nova smart telefona sa G oznakom, LG G mini i LG G Pro 2, zatim treća generacija L serije telefona, kao i druga, brojna korisnička rješenja, poput Knock Code opcije za zaključavanje i otključavanje telefona.

Kako su skorašnji podaci istraživanja pokazali da korisnici otključavaju svoje smart telefone više od 100 puta dnevno, kompanija LG je na novim modelima uvela Knock Code opciju, koja se razvila iz nekadašnje KnockON funkcije.

Ova opcija omogućava korisnicima da otključaju i zaključaju svoje smart telefone jednostavnim postupkom, kuckanjem personaliziranog oblika ili šeme preko ekrana telefona. Knock Code nudi veću sigurnost jer se šema unosi na ugašen ekran koristeći od dva do osam poteza, dozvoljavajući tako više od 80.000 mogućih kombinacija.

Knock Code šifra se može unijeti na bilo kojem djelu ekrana, tako da se potrebna kombinacija može unijeti i jednom rukom.

Kopirati
Drag cursor here to close