Canon

Novi teleobjektiv 55-250 mm, f 4-5.6

Sci-Tech / Tehnologija | 15. 06. 2011. u 17:44 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi Canonov objektiv nudi fokalni raspon između 55 i 250 milimetara te otvor blende od f/4 na najširem kraju do f/5.6 na najužem kraju.

Izrađen je od plastike i namijenjen sparivanju s DSLR tijelima iz donjeg tržišnog segmenta kao što su EOS 550D, 600D i 60D (ili stariji modeli iz istih serija).

Sukladno tome, objektiv će biti dostupan odvojeno ili kao dio paketa pri kupovini spomenutih tijela u slučaju da se korisnik odluči za takozvani zoom kit (18-55mm + 55-250mm).

Treba naglasiti da EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS II nije potpuno novi objektiv. Canon je do sada u ponudio imao praktički identičan objektiv, a novi model predstavlja samo blagu inkrementalnu nadogradnju koja vjerojatno ispravlja određene greške i potencijalno poboljšava performanse. Koliko je zapravo nova verzija objektiva bolja od stare pokazat će testovi.

Što se tiče nekakvih dodatnih tehnologija, novi objektiv može se u prvom redu pohvaliti sa tehnologijom stabilizacije slike za koju proizvođač tvrdi da ima ekvivalent četiri dodatne blende. U praksi to znači da fotograf može produljiti vrijeme ekspozicije bez straha od zamućivanja slike.

Tu je također UD (Ultra-low Dispersion) element koji smanjuje kromatske aberacije te Super Spectra Coating premaz koji smanjuje flare i ghosting efekte.

Novi objektiv u trgovine bi trebao stići tijekom srpnja ove godine.

Kopirati
Drag cursor here to close