Patentni spor

OnePlusu ponovno zabranjeno prodavati mobitele u Njemačkoj

Nakon spora s Nokijom, OnePlus sada vodi patentni spor s tvrtkom InterDigital zbog kojeg im je opet zabranjeno prodavati mobitele u Njemačkoj.
Sci-Tech / Tehnologija | 02. 10. 2024. u 17:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

OnePlus i njegova matična tvrtka Oppo bili su još 2022. godine upleteni u dugotrajni patentni spor s Nokijom, što je u jednom trenutku rezultiralo zabranom prodaje njihovih uređaja u Njemačkoj.

Iako je to ograničenje završilo relativno nedavno, povijest se, na žalost kineskog proizvođača, ponavlja.

Kako doznaje njemački portal Allround-PC, ovoga puta nije problem s Nokijom, ali je cijela situacija vrlo slična, javlja Bug.

Sada se, naime, radi o sporu s InterDigitalom koji se odnosi na ključne patente za 5G i druge mobilne tehnologije.

Zbog novoga spora, internetska trgovina OnePlusa u Njemačkoj ponovno nema mobitela u prodaji, a o svemu su se oglasili i službenim kanalima.

"OnePlus pridaje veliku važnost pravima intelektualnog vlasništva i poštenom pristupu standardnim esencijalnim patentima, što je ključno za poticanje inovacija u industriji.

Nastavit ćemo pregovarati s InterDigitalom i želimo ovo pitanje riješiti na prijateljski način. U međuvremenu, naša posvećenost Europi ostaje nepromijenjena te ćemo i dalje pružati izvrsne proizvode i usluge našim korisnicima“, priopćili su iz OnePlusa.

Kopirati
Drag cursor here to close