U petak 28. studenog

Oružane snage BiH obilježit će svoj dan u Livču

Sci-Tech / Tehnologija | 20. 11. 2014. u 10:55 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U vojarni "Miralem Jugo" u Livču, u petak 28. studenog bit će održana svečanost obilježavanja Dana Oružanih snaga BiH.

Nakon obraćanja Zapovjednika artiljerijske bojne u 11 sati, izjave za medije u 11.15 dat će pukovnik Enes Kubat i bojnik Neđo Pantić.

Prije svečanosti obilježavanja dana OS BiH, u 9 sati bit će organiziran TT zbor naoružanja i opreme na pisti Vojarne kao i natjecanje u streljaštvu i šahu.

Kao Dan Oružanih snaga BiH označen je 1. prosinca, a obilježavanje ovog datuma prošireno je na čitav mjesec studeni. Tako je Dan Oružanih snaga BiH i ove godine prigodno obilježen u svim jpostrojbama i vojarnama OS BiH, kao i u svim misijama u kojima se nalaze pripadnici Oružanih snaga BiH.

Ove godine, prigodne su aktivnosti održane u gradovima i općinama koje su bile pogođene svibanjskim poplavama i u kojima su pripadnici Oružanih snaga BiH pružili značajnu i nesebičnu pomoć.

U suradnji sa lokalnim zajednicama u Orašju, Šamcu, Sanskom Mostu, Brčkom, Bijeljini, Žepču, Doboju i Maglaju, održani su kulturno-sportski sadržaji (glazbeni koncerti Vojnog orkestra OS BiH i glazbenih akademija iz Sarajeva i Banja Luke, turniri u malom nogometu), prezentacije operativnih i vojnih sposobnosti Oružanih snaga BiH (TT zborovi, vojna policija, deminerske prezentacije).

Kopirati
Drag cursor here to close