Sarajevo

Otvorena izložba fotografija ''Pali anđeo/Fallen angel'' Sandre Agatić

Sci-Tech / Tehnologija | 23. 06. 2012. u 13:19 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvom samostalnom izložbom fotografija autorica Sandra Agatić predstavila se sarajevskoj publici serijom fotografija nastalih kroz promišljanje o kompleksnosti žene te njenu sposobnost duhovne i fizičke transformacije.

Krila su korištena kao ključni dio kostimografije naglašavajući karakter i pojačavajući doživljaj u oku promatrača. Tako je u jednom trenutku žena nježna poput anđela sa bijelim krilima u okruženju neba i mora, u drugom amazonka u opustošenom krajoliku, jaka poput ratnice. Transformacija iz krajnosti u krajnost pretvara ženu u biće čija silueta i pogled zastrašuje promatrača.

Transformacija se dešava i na krilima, koja su na početku bijela a na kraju crna, naglašavajući svijetlu i mračnu stranu karaktera.

Sigmund Freud je rekao " Vječito pitanje na koje nikad nije odgovoreno i na koje ja usprkos 30 godina istraživanja ženske duše nisam uspio odgovoriti je… Šta žene žele?"

Kroz ovu seriju fotografija autorica postavlja pitanje: " Da li su žene bića sa ove planete ili su pali anđeli?"

Autorica je članica Foto Video Kluba Valter iz Sarajeva i Foto Kluba Rijeka iz Rijeke.

Izložba je jedna od ukupno četiri projekta koja je BlackBOX odabrao kroz svoj Art natječaj za 2012. godinu. Sve izložbe u sklopu ovog programa galerija BlackBOX organizira i financira samostalno. Izložba je prodajnog karaktera.

Izložba je otvorena 21.06. u Galeriji BlackBOX u Sarajevu u 20,00 sati i traje do 30.06.2.2012.godine.

Kopirati
Drag cursor here to close