Čari prirode BiH

Otvorena izložba turističke fotografije

Sci-Tech / Tehnologija | 11. 11. 2011. u 11:21 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U novootvorenom objektu Galerija, obnovljenog Hotela Lukavac, sinoć je otvorena jedinstvena izložba turističke fotografije “Čari prirode BiH” Art grupe Lucido, a u organizaciji BMG Bosanske medijske grupe i Hotela Lukavac.

Izložba se sastoji od trideset fotografija autora Branislava Lukića Luke, Denisa Dugonjića, Elvedina Ikanovića i Nedžada Gegića.

Ideja je da se u novootvorenoj Galeriji Hotela Lukavac na početku svakoga mjeseca organizira izložba sa novih 30 fotografija.

''Za naše goste, željeli smo nešto više da uradimo i ponudimo bogatiji sadržaj, tako da će od večeras moći da uživaju u postavci prekrasnih fotografija naše Bosne i Hercegovine, a posjetitelji Hotela Lukavac, kao i prolaznici moći će da tokom mjesec dana uživaju i u fotografiji dana nazvanoj ''Fotografija dobrog raspoloženja'' koja će biti izložena na ulazu u Hotel – istakla je Minela Moranjkić, PR menadžerica Hotela Lukavac.

Inicijator ideje same Izložbe, kao i fotografije dana je jedinstveni turistički portal u Bosni i Hercegovini www.vodic.ba, koji je u vlasništvu BMG Bosanske medijske grupe.

''Interesantno je da u vrijeme kada se sve u BiH pokušava ugasiti ili na neki način gasi, poslovni ljudi u Lukavcu imaju sluha, snage i volje da otvore jedan ovakav objekt. U narednom periodu u ovoj Galeriji imat ćemo stalnu postavku fotografije, a također svakodnevno će biti odabrana i fotografija dana. Ova Galerija je jedinstveno mjesto i nešto što nijedan grad u BiH trenutno nema, i zato s ponosom mogu reći da je ovo veliki potez Hotela Lukavac, Bosanske medijske grupe i momaka okupljenih oko grupe Lucido iz Lukavca'', rekao je Mehmed Pargan iz BMG Bosanske medijske grupe.

Otvaranje izložbe bila je i prilika da se promovira knjiga poezije “Poezija, recimo…” autora Maria Vranješa, novog člana grupe Lucido. Prema riječima Pargana koji je predstavio knjigu riječ je o ljubavnoj poeziji, kakvu je danas teško naći među mladim piscima, protkanoj sa dozom humora koja već ima svoju čitalačku publiku.

Nakon spoja turističke fotografije i poezije, vrhunski kuhari Hotela Lukavac posjetitelje su proveli i kroz meksičku kuhinju koja je odnedavno dio ponude Hotela Lukavac. Svi prisutni mogli su uživati u egzotičnim koktelima, tortiljama, morskim plodovima, salati i posebno spremljenoj piletini i bifteku, sa kombinacijama ukusa slatko, slano kiselo i naravno pikantno.

Meksička kuhinja bit će dostupna također mjesec dana, koliko će biti postavljena i Izložba, a potom će na otvaranju sljedeće izložbe fotografije, biti prezentirana i neka druga atraktivna svjetska nacionalna kuhinja.

Kopirati
Drag cursor here to close