Sigurnost

Pronađeni eksplozivi, privedeni osumnjičeni, gašeni požari i prezentirana oprema i oružje

Sci-Tech / Tehnologija | 31. 05. 2011. u 21:46 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

NATO stožer u Sarajevu u suradnji s pripadnicima Ministarstva odbrane BiH, Ministarstva sigurnosti BiH, Oružanih snaga BiH, SIPA-e, Granične policije, FMUP-a, MUP-a KS, te Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo organizirao je 31. svibnja 2011. i 01. lipnja 2011. godine na Trgu djece Sarajeva (ispred BBI centra) i Cinema City-u manifestaciju “Otvoreni dani sigurnosti”.

Cilj manifestacije je demonstrirati sposobnosti snaga sigurnosti BiH kao i međunarodnih agencija koje ih podržavaju.

Danas su održane zajedničke akcije Postrojbe za podršku MUP-a KS, Vojne policije Oružanih snaga BiH, Granične policije BiH i Profesionalne brigade KS. Zapaženo je demonstrirana i pokazna vježba spuštanja niz toranj BBI centra, kao i kurs samoobrane koji su izveli pripadnicu SIPA-e.

Pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade Sarajevo demonstrirali su gašenje požara sa vatrogasnim aparatima, dok su se iz Granične policije BiH pohvalili vještinama psa, koji je demonstrirao pronalazak skrivenog eksploziva.

Drugog dana će u Cinema City-u (dvorana 3) u sklopu manifestacije „Otvoreni dani sigurnosti“ sa početkom u 11 sati biti će organiziran okrugli stol na temu „BiH na putu ka euroatlantskim integracijama“ na kojem će sudjelovati zapovjednik NATO stožera u Sarajevu, general David Enyeart i studenti Univerziteta u Sarajevu.

Istog dana biti će prezentirani video materijali NATO-a, Granične policije, Oružanih snaga BiH i SIPA-a, a učenicima srednjih škola KS u 13 sati istog dana prof. Safet Kapo, FMUP i prof.dr. Osman Lindov, FMUP održat će prezentacije u vezi sigurnosti mladih u prometu.

Ulaz je slobodan za sve građane.

Kopirati
Drag cursor here to close