Poboljšanja

Samsung navodno radi na četiri nova senzora slike, uključujući i jedan od 440 MP

Samsung navodno radi na četiri nova senzora slike, no pitanje je hoće li se neki od njih naći u nadolazećim Galaxyjima zbog velike cijene.
Sci-Tech / Tehnologija | 22. 08. 2023. u 12:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako je za suditi prema izvješću kojeg je objavio tehnološki leaker Revegnus na X-u, Samsung radi na četiri senzora slike visoke kvalitete koja najvjerojatnije neće završiti u njihovim mobitelima.

Riječ je, naime, o 50-megapikselnom GN6, 200-megapikselnom HP7, nepoznatom 320-megapikselnom i 440-megapikselnom HU1 senzoru.

Revegnus kaže da će 50-megapikselni senzor biti veličine jednog inča te da će biti izravni konkurent Sonyjevom popularnom senzoru IMX989, javlja Bug.

Iako bi mogao biti popularan u mobitelima visokog ranga, ističe da ga Samsung neće koristiti zbog prevelike cijene.

Isto je i s 200-megapikselnim HP7 senzorom, koji se trebao naći u nekoj od nadolazećih Galaxy S Ultra, no čini se da to neće biti slučaj.

S druge strane, 320-megapikselni senzor mogao bi se naći u Samsungovim mobitelima, ali kako kaže leaker, tek s modelom Galaxy S26 Ultra.

Što se tiče 440-megapikselnog HU1 senzora, on najvjerojatnije nije ni napravljen za mobitele, već će se koristiti u automobilskoj industriji.

Kopirati
Drag cursor here to close