Satelitska internet usluga

Starlink ima preko milijun pretplatnika

SpaceX je u proteklih 12 mjeseci radio na proširenju svoje satelitske internetske usluge, pa su tako prešli milijun pretplatnika na Starlink.
Sci-Tech / Tehnologija | 20. 12. 2022. u 14:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

SpaceX je objavio da njihovu satelitsku internetsku uslugu Starlink koristi više od milijun aktivnih pretplatnika.

''Starlink sada ima više od milijun aktivnih pretplatnika. Hvala svim kupcima i članovima Starlink tima koji su pridonijeli ovoj prekretnici'', pohvalio se SpaceX na Twitteru.

No, iako Starlink bira sve više i više korisnika, podsjetimo da su se njegove brzine smanjile. Naime, prema podacima Ooaklae o performansama usluga pružatelja satelitskog interneta tijekom drugog kvartala ove godine u Europi, Oceaniji, Sjevernoj i Južnoj Americi, brzina Starlinka smanjila se u svim promatranim zemljama, prenosi Bug.

Konkretnije, srednje brzine preuzimanja pale su između 9 i 54 posto od drugog kvartala 2021. godine, prvenstveno iz razloga što se više korisnika pretplatilo na Starlink.

SpaceX je svjestan tog problema, pa tako planiraju lansirati drugu generaciju svojih satelita u orbitu, koji bi ga navodno trebali riješiti, piše SpaceNews.

U svakom slučaju, rast broja pretplatnika sasvim je očekivan, jer je SpaceX u proteklih 12 mjeseci značajno proširio svoje Starlink pakete te je dodao opcije za tvrtke, brodove, zrakoplove i kampere.

Štoviše, njihova internetska usluga koristi se i u Ukrajini tijekom rata.

Kopirati
Drag cursor here to close