MPC WS 13

U Sarajevu koordinacijska radionica vojnog partnerstva NATO-a

Sci-Tech / Tehnologija | 16. 03. 2013. u 08:26 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koordinacijska radionica vojnog partnerstva 2013. (MPC WS 13) koju organizira Uprava vojnog partnerstva (MPD) Savezničkog zapovjedništva za operacije NATO-a bit će održana od 18. do 22. ožujka u Sarajevu.

Domaćin radionice je Ministarstvo odbrane (MO) BiH.

Namjera Uprave vojnog partnerstva NATO-a je da na tom godišnjem događaju okupe sve nositelje odgovorne za pitanja vojnog partnerstva koji predstavljaju Međunarodni stožer NATO-a, NATO zapovjednu strukturu na strateškom i operativnom nivou i partnere iz svih programa partnerstva (Partnerstvo za mir, Mediteranski dijalog, Istanbulska inicijativa suradnje i Partneri u svijetu) da bi raspravljali o sadašnjem i mogućem angažiranju s partnerima u budućnosti.

Skupu će prisustvovati zamjenik načelnika Stožera za vojno partnerstvo Savezničkog zapovjedništva za operacije general-bojnik Sandor Fucsku, zamjenik zapovjednika Savezničkog zapovjedništva za transformaciju general Mieczyslaw Bieniek, kao i određeni broj generala iz NATO strukture.

Za partnerske zemlje, taj događaj će predstavljati veliku mogućnost da se izraze nacionalni interesi, prioriteti i potrebe za naredne godine da bi NATO podrška i pomoć mogli biti skrojeni na osnovu jedinstvenih potreba svake zemlje - priopćio je Ured za odnose s javnošću MO BiH.

Skupu će prisustvovati oko 150 sudionika iz 27 partnerskih zemalja, predstavnici svih NATO zapovjedništava i deset NATO škola.

Otvaranje skupa planirano je za utorak 19. ožujka u 9 sati u hotelu Europa u Sarajevu, a u 11 sati u zgradi Ministarstva obrane BiH sastanak najviših predstavnika Ministarstva obrane sa NATO generalima koji prisustvuju tom događaju - navodi se na kraju priopćenja Ureda za odnose s javnošću MO BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close