Nove promjene

WhatsApp dobiva novi izgled i još tamniji Dark Mode

Nova paleta boja odabrana je, kako navode iz WhatsAppa, nakon što je razmotreno čak 35 različitih opcija.
Sci-Tech / Tehnologija | 14. 05. 2024. u 09:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

WhatsApp je ovih dana službeno predstavio najnoviji dizajn, koji se implementira u fazama.

Tako je najprije dodana donja navigacijska traka na Androidu, a sada je aplikacija dobila i novi sloj boje.

Nova paleta boja odabrana je, kako navode iz WhatsAppa, nakon što je razmotreno čak 35 različitih opcija.

Navode da su se fokusirali na dublje tonove kako bi se smanjilo naprezanje očiju u uslovima slabog osvjetljenja, a što je razlog zašto je Dark Mode sada za nijansu tamniji kako bi se lakše čitale poruke, javlja Bajtbox.

Na iOS-u sada je lakše slati fotografije i videozapise zahvaljujući novom rasporedu priloga.

Naime, umjesto menija na cijelom ekranu, sada će korisnici imati priliku koristiti proširivu traku koja će im omogućiti da lakše vide opcije prilikom slanja fotografija, videozapisa i dokumenata.

Također, zadana pozadina u razgovorima je također nova, a same ikone unutar aplikacije dobit će novi, osvježeni izgled sa zaobljenim ocrtanim stilom.

Nedavno smo saznali da WhatsApp razvija vlastiti birač brojeva u aplikaciji koji će korisnicima omogućiti da zovu korisnike na aplikaciji bez spremanja njihovih brojeva.

Ovo je itekako korisna i praktična opcija, te će se tako zaobići bespotrebna gnjavaža prilikom pozivanja nekoga ko se ne nalazi u kontaktima.

Također, WhatsApp testira i novu značajku izvanmrežnog dijeljenja datoteka WhatsAppa i nazvana je People Nearby, a ova značajka radi poput popularne Android opcije Nearby Share i Appleovog AirDropa, te će biti itekako korisna.

Kopirati
Drag cursor here to close