Novi model mobitela

Xiaomi Mix Flip stiže u Europu - konkurirat će Samsungu

Xiaomi Mix Flip stiže na tržište kao konkurencija nedavno predstavljenom Z Flipu 6 i ovogodišnjoj Motoroli Razr+. Ima flagship specifikacije i jednu od najvećih baterija u ovom segmentu mobitela.
Sci-Tech / Tehnologija | 30. 07. 2024. u 18:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Xiaomi nije početnik u izradi sklopivih mobitela. Modeli poput Mix Folda redovno se pozicioniraju na tržištu kao solidna konkurencija Samsungovom Z Foldu, a sada su po prvi puta predstavili i mobitel takozvanog flip dizajna.

Radi se o modelu Mix Flip koji će predstavljati izravnog konkurenta Samsungovom Z Flipu 6 i ovogodišnjoj Motoroli Razr+, a koji će se također moći kupiti i u Europi.

Čim se baci prvi pogled na ovaj mobitel, može se vidjeti da je Xiaomi iskoristio stražnju stranu mobitela praktički do maksimuma. S te strane nalazi se 4,01-inčni AMOLED zaslon rezolucije 1.392 x 1.208 te frekvencije osvježavanja od 120 Hz, dok se s unutarnje strane nalazi 6,86-inčni LTPO AMOLED zaslon vršne svjetline od 3.000 nita čija frekvencija osvježavanja ide od 1 do 120 Hz, ovisno o sadržaju koji se gleda, javlja Bug.

Gorilla Glassa nema, ali je zato tu neka nepoznata kineska inačica zaštite za koju Xiaomi tvrdi da će dobro obavljati posao.

Nadalje, Mix Flip pogonjen je aktualnim Qualcommovim flagship SoC-om, Snapdragonom 8 Gen 3, koji je napravljen na 4-nanometarskom procesoru s fokusom na umjetnu inteligenciju.

SoC ima glavnu jezgru Cortex-X4 takta 3,3 GHz, pet jezgri za performanse od 3,2 GHz te dvije jezgre za učinkovitost takta 2,3 GHz. U ovom ga se slučaju može upariti s do 16 GB RAM-a i čak 1 TB interne memorije.

Mix Flip praktički unutar vanjskog zaslona ima dvije 50-megapikselne kamere koje se, kao što je to i inače slučaj sa sklopivim mobitelima ovakve vrste, mogu vrlo lako koristiti i za potrebe autoportreta ili videokonferencija.

Ipak, ako neki korisnik radije želi na tradicionalniji način okinuti selfie, to može vrlo lako učiniti 32-megapikselnom kamerom koja se nalazi u rupici u unutarnjem zaslonu.

Dobra vijest je da Mix Flip ima jednu od najvećih baterija u ovom segmentu mobitela, što znači da bi autonomija trebala biti dostatna tradicionalnih mobitela.

Baterija kapaciteta 4.780 mAh ima podršku za 67-vatno HyperCharge žično punjenje, a prema riječima Xiaomija, trebala bi bez problema izdržati jedan dan korištenja.

Trenutno nije poznato kada će točno Xiaomi Mix Flip doći u Europu, ali je poznato da će koštati 1.300 eura.

Kopirati
Drag cursor here to close