Zakon o mladima

Komisija za mlade FBiH prihvatila inicijativu za realizaiju projekta "Roditeljska kuća"

Sci-Tech / Znanost | 25. 07. 2011. u 10:40 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Komisija za pitanja mladih Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH na redovnoj sjednici razmatrala je Inicijativu za realizaciju projekta "Roditeljska kuća", koju su podnijeli građani.

Komisija je dala punu podršku za realizaciju takvog projekta i jednoglasno konstatirala da će na prvoj idućoj sjednici pozvati i predstavnike Federalnog ministarstva zdravstva i Federalnog ministarstva rada i socijalne politike kao i predstavnike Udruženja "Srce za djecu koja boluju od raka u Federaciji BiH" kako bi definirali korake o realizaciji ovog projekta.

Članovi ove komisije su na sjednici odlučili organizirati dvije tematske sjednice i to o Zakonu o volontiranju koja bi trebala biti održana najkasnije do listopada, a druga bi bila o provedbi Zakona o mladima FBiH koja bi trebala biti organizirana do studenog.

U okviru točke o razmatranju obveza i aktivnosti za članove Komisije za naredni period, zaključeno je kako bi se do listopada trebalo počeli s posjetama županija da bi se obavili sastanci s predstavnicima vlada županija, predstavnicima komisija koje se bave pitanjima mladih i organizacijama iz nevladinog sektora koje se bave pitanjima mladih.

Također, u okviru jednodnevnih posjeta, Komisija bi se sastala i s predstavnicima općinskih čelnika i predstavnicima centara za mlade unutar tih općina.

Na sjednici je razmatran i dopis koji je uputio federalni ministar pravde Zoran Mikulić, a koji se odnosi na obavljanje javne rasprave o Nacrtu zakona o zaštiti i postupanju s djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku.

Komisija je jednoglasno prihvatila strateški dokument koji je ujedno i razmatrala s Biroom za ljudska prava Tuzla, a koji je njegov i kreator i usvojila zaključak da se strateški dokument i prijedlog izmjena na Nacrt zakona o zaštiti i postupanju s djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku uputi kao mišljenje i sugestije federalnom ministru pravde, priopćeno je iz Komisije za pitanja mladih Zastupničkog doma Parlamenta FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close