Rezilijencija u zdravlju i bolesti

Mostar domaćin 20. simpozija ''Mostarska psihijatrijska subota''

Ovogodišnji simpozij obrađivat će temu rezilijencije u zdravlju i bolesti.
Sci-Tech / Znanost | 31. 05. 2024. u 15:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / 20. po redu Mostarska psihijatrijska subota

Tradicionalni međunarodni simpozij pod nazivom 20. Mostarska psihijatrijska subota Klinike za psihijatriju Sveučilišne kliničke bolnice Mostar i Sveučilišta u Mostaru održat će se 1. lipnja 2024. godine.

Ovogodišnji simpozij obrađivat će temu rezilijencije u zdravlju i bolesti.

Na simpoziju će ugledni psihijatri Bosne i Hercegovine i regije prezentirati najnovije spoznaje s područja psihijatrije usredotočujući se na temu rezilijencije u zdravlju i bolesti, mogućnost osobe da se prilagodi promjenama te nosi sa stresnim situacijama, osobnoga oporavaka, mogućnosti postizanja osjećaja dobrobiti unatoč kroničnoj bolesti.

''Ove godine ćemo slušati 14 vrhunskih predavača iz svih medicinskih centara iz BiH, ali i iz RH i Srbije. Iz Mostara ćemo ih imati pet - dvije predavačice s Klinike za psihijatriju i tri predavača s Fakulteta zdravstvenih studija koji u sklopu svog doktorata obrađuju i rezilijenciju. Pozvani predavači održat će predavanja koja su na razne načine povezana s rezilijencijom i ljudskom dušom'', poručili su organizatori.

Znanstveni program simpozija bit će od značenja za sve stručnjake iz područja mentalnog zdravlja, ali liječnike primarne zdravstvene zaštite i druge stručnjake iz područja zdravstva.

Inače, Mostarska psihijatrijska subota jednodnevni je međunarodni simpozij koji je u prethodnih 19 godina obrađivao vrlo aktualne psihijatrijske teme i nastojao osigurati vrhunske predavače.

Po mišljenju Predsjedništva Udruge psihijatara u BiH, ona je psihijatrijski znanstveni i stručni događaj prvoga reda u našoj zemlji, čiji je cilj obnavljanje suradnje i kreativnosti u razmjeni i nadopuni znanja okupljanjem istaknutih stručnjaka iz BiH i susjednih zemalja.

Suorganizatori simpozija su Liječnička komora Hercegovačko-neretvanske županije, Internacionalna akademija nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine, Europska psihijatrijska asocijacija i Udruga psihijatara u Bosni i Hercegovini.

Kopirati
Drag cursor here to close