Kvesić o simpoziju

Mostar na vrhu: Najveći stručnjaci operiraju u našoj bolnici

Na simpoziju, gdje se ujedno obilježava i 20 godina od početka dječje kirurgije u SKB-u Mostar, Kvesić je istaknuo kako mostarsku bolnicu žele približiti razvijenom svijetu, te u tom pravcu, bar u domeni dječje kirurgije, dovode najveće stručnjake
Sci-Tech / Znanost | 31. 05. 2018. u 14:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Kad bi imali malo više ekonomske moći, mogu reći odgovorno, bili bi uistinu isti kao i medicinski stručnjaci vani. Mi imamo lošiju opremu i nemamo novaca, a u svemu drugome smo jako blizu'', rekao je to Ante Kvesić, ravnatelj SKB Mostar, u četvrtak 31. svibnja,  nakon otvaranja 15. Simpozija iz dječje kirurgije i urologije s međunarodnim sudjelovanjem.

Na simpoziju, gdje se ujedno obilježava i 20 godina od početka dječje kirurgije u SKB-u Mostar, Kvesić je istaknuo kako mostarsku bolnicu žele približiti razvijenom svijetu, te u tom pravcu, bar u domeni dječje kirurgije, dovode najveće stručnjake i operiraju s njima u Mostaru.

''Ovu godinu imamo najbolje dječje kirurge iz deset zemalja, imamo 25 složenih operacija, samo smo kroz naš simpozij odradili oko 400 operacija. Zbilja imamo ekipu vrhunskih stručnjaka koji se ovdje osjećaju kao doma i dolaze nam redovito'', rekao je Kvesić.

Simpozij je otvorio član predsjedništva BiH Dragan Čović, koji je poručio da na ovaj način SKB Mostar šalje najbolje poruke mladim ljudima, zbog kojih su i organizirali mostarsko Sveučilište.

''Bilo mi je zadovoljstvo otvoriti ovaj simpozij i želim čestitati ravnatelju SKB Mostar, Anti Kvesiću, na upornosti kojom u ovih 15 godina drži Mostar i Hercegovinu u vrhu, ne samo dječje kirurgije, nego u vrhu znanosti i to je ono što je nama potrebno i kada je u pitanju naše Sveučilište. Vjerujem da na ovaj način šaljemo najbolje poruke mladim ljudima zbog kojih smo i organizirali naše Sveučilište, te kao i jednu od sastavnica i Medicinski fakultet na kojem se danas i nalazimo'', reko je Čović.

Predsjednik HDZ-a se osvrnuo i na dogovor koji su Sindikati liječnika u HNŽ postigli s Vladom HNŽ te im se zahvalio na razumijevanju i potpori.

''Želim se zahvaliti liječnicima koji su imali razumijevanja u svom nastojanju da se izbore za svoja prava ali i predstavnicima Vlade HNŽ koji su razumjeli potrebu, te uradili ono što se tiče Kolektivnog ugovora. Koliko god da je to teško bilo, siguran sam da je to pravi put kada je u pitanju naše zdravstvo'', dodao je Čović.

15. Simpozij iz dječje kirurgije i urologije s međunarodnim sudjelovanjem trajat će dva dana, te će u sklopu ovog simpozija biti izvedene 22 operacije djece. Kao i prethodnih godina, Simpozij je okupio vodeće liječnike iz zemalja regije i svijeta.

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close