Zaštita okoliša

WWF i Eko-most organiziraju akciju 'Čista Neretva'

Sci-Tech / Znanost | 04. 06. 2011. u 14:10 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom Svjetskog dana zaštite okoliša, koji se svake godine obilježava 5. lipnja, WWF i ekološka udruga EKO-MOST iz Mostara u ponedjeljak 6. lipnja organiziraju čišćenje obala rijeke Neretve i Hutovog blata sa studentima Medicinsko-tehničke škole.

U sklopu projekta ćemo provesti i radionicu mjerenja kvalitete vode na kupalištu i ribolovnoj zoni na rijeci Krupi, na kojoj će predstavnici Instituta za hidrotehniku iz Sarajeva mlade upoznati sa metodama mjerenja i značajnosti dobre kvalitete slatkovodnih izvora vode.

Kampanja "Čista Neretva" usmjerena je ka podizanju svijesti lokalnog stanovništava o održavanju obala Neretve čistim od bilo kakve vrste otpada. WWF i Ekološka udruga Eko-most projektom "Čista Neretva" namjeravamo djelovati na rješavanju problema odlaganja otpada u obalnom području i akciju čišćenja sliva rijeke Neretve pretvoriti u tradicionalnu manifestaciju koja će se održavati svake godine povodom Svjetskog dana zaštite okoliša –  5.lipnja.

U realizaciju projekta uključit ćemo lokalno stanovništvo, predstavnike lokalne uprave, lokalne nevladine udruge, škole, javna poduzeća za čišćenje i odvoz otpada, javna poduzeća osnovana od strane države u svrhu očuvanja prirode, Ministarstvo zaštite okoliša i turizma na županijskoj i entitetskoj razini, sve u cilju podizanja svijesti o odgovornom odnosu šire zajednice prema rijeci Neretvi.

Akcija čišćenja početi će u ponedjeljak u 11:00 sati sa okupljanjem u Hutovom blatu, a cijeli događaj će trajati do 15 sati.

Ukoliko bi željeli napraviti prilog sa terena, veoma ste dobrodošli da nam se pridružite na samoj akciji. Više informacija na telefonu 063 319 140 ili putem elektronička pošte eko-most@mocable.ba.

Kopirati
Drag cursor here to close