povratak prvaka

Amelu Tuki doček u Sarajevu i Zenici, fešta se sprema u njegovom Kaknju

Sport / Flash | 05. 08. 2015. u 12:16 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka doputovao je danas na sarajevski aerodrom, gdje ga je dočekao veliki broj prijatelja, navijača i građana Sarajeva.

Tuka se vratio u BiH nakon sudjelovanja i odličnih rezultata na nekoliko atletskih mitinga, na kojima je pobjeđivao ostvarivši neke od najboljih rezultata u disciplini trčanja na 800 metara.

Nešto kasnije, na stotine ljudi okupilo se danas na centralnom trgu u Zenici i uz riječi dobrodošlice te mnoštvo transaprenata i aplauza pozdravilo i dočekalo najboljeg bh. atletičara Amela Tuku.

Tuka se sa suzama u očima obratio Zeničanima i kazao kako je ponosan na cijelu Bosnu i Hercegovinu.

"Ponosan sam na Zenicu i Zeničane, ali i cijelu Bosnu i Hercegovinu, trudit ću se u narednom periodu da vas ne razočaram. Na Olimpijskim igrama dat ću sve od sebe, neće biti nimalo lako, ali dobro poznajem sebe i inat i ponos koji posjedujem tako da očekujem najbolje. Psiha je čudo i kada ste potpuno spremni onda vam niko ništa ne može, tako je bilo i u mome slučaju" kazao je Tuka.

Nakon odličnih rezultata na mitinzima u Velenju i Madridu, Tuka je postao prvi atletičar BiH koji je nastupio na mitingu Dijamantne lige u Monte Carlu, na kojem je ostvario najbolji rezultat sezone u svijetu (1:42:51).

Tuka će se danas vratiti u Kakanj gdje je pripremljena svečanost dočeka trenutno najboljeg atletičara Bosne i Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close