jesenski prvak fbih

Bašić: Metalleghe se ne opterećuje Premijer ligom BiH

Sport / Flash | 21. 11. 2015. u 12:39 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Metalleghea BSI osvojili su naslov jesenjeg prvaka Federacije BiH, ali u klubu iz Jajca još ne razmišljaju o plasmanu u Premijer ligu BiH.

Nakon 15 odigranih kola u drugom po snazi nogometnom natjecanju u BiH, Jajčani su ostvarili učinak od osam pobjeda, dva poraza i pet neriješenih rezultata uz gol razliku 22:14. Osvojili su 29 bodova, tri više od FK "Budućnost" i HNK "Orašje". Metalleghe BSI je najuspješniji gostujući tim. U osam gostujućih utakmica tim iz Jajca je tri puta pobijedio, tri puta osvojio jedan bod, a dva puta je poražen.

Trener ekipe Nermin Bašić zadovoljan je učinkom svojih nogometaša, ali i naporima uprave kluba da se u Jajcu organizira jedan snažan sportski kolektiv.

''Mislim da smo dobar posao napravili selektiranjem ove ekipe, koja je 15 utakmica odigrala na željenom nivou. Pokazali smo karakter i ispunili očekivanja, tako da mislim da smo zasluženo jesenji prvaci. Ne smijemo se opuštati, već smo u potrazi za pojačanjima, a četiri igrača smo stavili na transfer listu. Pripremamo se za drugi dio sezone, uprava marljivo radi kako bi i na proljeće mogli biti u gornjem dijelu Prve lige FBiH'', izjavio je Bašić za Fenu.

Naglašava da klub već drugu godinu bilježi dobre rezultate, kako na terenima, tako i u organizaciji kluba, ali da se Metalleghe ne opterećuje ulaskom u Premijer ligu BiH. U prvih 15 utakmica jesenjeg prvaka je posmatralo ukupno 2.550 gledalaca na domaćim utakmicama, što stadion 'Mračaj' u Jajcu uvrštava među najposjećenije stadione Prve lige FBiH.

''Naš primarni cilj je da napravimo kvalitetan klub s dobrim sistemom rada i odgovarajućom infrastrukturom, što je trenutno naš najveći problem. U organizaciji uspijevamo, nećemo se opteretiti Premijer ligom ili prvim mjestom, jer infrastruktura nam je očajna i sigurno je da i kada bismo ušli u Premijer ligu, ne bismo mogli igrati domaće utakmice na našem stadionu koji ne ispunjava uvjete. Nadamo se da će Grad Jajce riješiti te probleme'', zaključio je Bašić.

Kopirati
Drag cursor here to close