Tisuće građana

Beograd dočekao osvajače medalja s Olimpijskih igara u Parizu

Olimpijski prvak Novak Đoković, s trenerom Viktorom Troickim, izašao je na balkon, ispred kojeg su zapaljene mnoge baklje
Sport / Flash | 13. 08. 2024. u 07:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tisuće građana ispred Starog dvora u Beogradu dočekalo je sinoć osvajače olimpijskih medalja koji su predstavljali Srbiju u Parizu, javlja Anadolija.

Na balkonu Starog dvora prisutni su bili osvajači zlatnih medalja - vaterpolisti, strijelci Zorana Arunović i Damir Mikec i tenisač Novak Đoković. Također, tu je bila i osvajačica srebrne medalje u tekvandou Aleksandra Perišić i brončani košarkaši.

Košarkaši Srbije prvi su izašli na balkon i pozdravili okupljene građane. Olimpijski prvak Novak Đoković, s trenerom Viktorom Troickim, izašao je na balkon, ispred kojeg su zapaljene mnoge baklje.

Foto: Anadolija / Beograd dočekao osvajače medalja s Olimpijskih igara u Parizu

Izbornik vaterpolo reprezentacije Srbije Uroš Stevanović i kapetan Nikola Jakšić obratili su se okupljenim građanima.

"Ljudi, ne znam šta bih vam rekao, ovaj trenutak ovdje, zbog njega se sve isplati. Hvala vam puno, hvala vam na svemu, hvala što ste ovdje u ovolikom broju. Zahvaljujem se u ime ekipe i nadam se da ćemo ponovo moći da vas obradujemo", kazao je kapeten vaterpolista Srbije.

Izbornik Stevanović je kazao da mu je teže bilo da izađe pred ove navijače nego da se bori za medalju.

"Teže je ovdje izaći pred vas nego igrati polufinale i finale Olimpijskih igara. Dok smo gledali snimke kako ste se nervirali i kako ste navijali. Ovo je zlatnije i od zlatne medalje", kazao je Stevanović.

Đoković se također obratio građanima i zahvalio im na predivnom dočeku.

Foto: Anadolija / Beograd dočekao osvajače medalja s Olimpijskih igara u Parizu

"Hvala svima što ste došli u ovakvom broju. Ovo je nevjerojatno. Imao sam čast i zadovoljstvo da budem na ovom posebnom balkonu više puta u svojoj karijeri, ali svaki put me sve više iznenađujete i svaki put sve više inspirirate svakoga od nas koji smo na terasi. Mislim da niste svjesni koliko nam dajete snage. Ovo je najljepši osjećaj koji sportaš iz Srbije može da doživi", istaknuo je Đoković.

Zlatni strijelci Zorana Arunović i Damir Mikec, također su se kratko obratili okupljenima.

Mikec je kazao da mu je bila velika čast predstavljati svoju zemlju na Olimpijskim igrama.

"Osjetili smo podršku svakoga od vas u svakom trenutku. Hvala vam što ste vjerovali u nas onda kada možda mi nismo dovoljno vjerovali u nas. Ovo nije samo naša medalja, ovo je medalja svakoga od vas", rekla je Arunović.

Foto: Anadolija / Beograd dočekao osvajače medalja s Olimpijskih igara u Parizu

Prije dočeka ispred Starog dvora, osvajače medalja na Olimpijskim igrama u zgradi Generalnog tajništva predsjednika Republike Srbije primio je predsjednik Aleksandar Vučić, koji im je zahvalio na pobjedama i medaljama.

Srbijanski tim je na Olimpijskim igrama u Parizu imao 115 sportaša, koji su osvojili ukupno pet medalja, tri zlatne te po jednu srebrenu i brončanu.

Kopirati
Drag cursor here to close