džudo

Borsa osvaja medalje i ima završne pripreme za nikad veći Borsa Open

Sport / Flash | 27. 09. 2015. u 10:26 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Džudaši mostarske Borse ovog su vikenda nastupali na dva međunarodna turnira i to u Dugoj Resi pokraj Karlovca, te na Palama, a osvojili su ukupno 19 medalja i dva pehara.

Tako su u samo tjedan dana osvojili čak 70 medalja i sedam pehara, ako ovim sad osvojenim pridodamo i odličja osvojena proteklog vikenda na Kupu Mostara, Pokalu Oplotnica u Sloveniji i Brno kupu u Češkoj.

Kvalitetna organizacija kluba "Borsa" omogućila ja da su članovi Borse u proteklih 9. mjeseci nastupili na čak 38 judo turnira u 12 različitih država (Češka, Slovenija, Hrvatska, Austrija, Bugarska, Srbija, Rumunjska, Njemačka, Nizozemska, Crna Gora i BiH).

U tijeku su završne pripreme za veliki sportski spektakl za djecu. "Borsa OPEN" ove godine doživljava veliku progresiju. Turnir se smatrao najvećim na ovim prostorima i prošle godine kada su na Borsa Openu nastupali džudaši iz devet zemalja, a ove godine najavljeno je 16 zemalja sudionica, što je ogroman pomak. Nove zemlje koje nam dolaze u Mostar ove godine su Češka, Poljska, Turska, Albanija, Kosovo, Rumunjska, Makedonija.

Tako je Judo klub "Borsa", osim za sav moralni odgoj mladih, njihovo sklanjane s ulica, zaslužan i za veliku promociju ovog grada širom svijeta i to na dva načina - svojim velikim rezultatima širom svijeta te potom i dovođenjem velikog broja stranaca u grad na Neretvi jer na Borsa Open-u će nastupiti oko 700 natjecatelja koji nisu s područja BiH, priopćeno je iz Borse.

Smatra se da bi već iduće godine u naš grad moglo doći preko 20 zemalja na najveću sportsku manifestaciju naše države Borsa Open jer se "glas" o kvaliteti Borsinog turnira čuo po cijeloj Europi, te su već ove godine želju za dolaskom na Borsa Open iskazali i Austrijanci, Rusi, Gruzijci i Mađari, ali zbog tehničkih razloga nisu mogli organizirati dolazak na ovogodišnji turnir, priopćili su organizatori koji predviđaju najveći broj natjecatelja u konkurenciji djece od 12 do 16 godina.

Osvajači medalja u Dugoj Resi:

ZLATO:
Dragica Zovko, Mario Jozeljić.

SREBRO:
Ana Zovko, Karla Zovko, Petra Zovko, Tiho Bevanda.

BRONCA:
Franjo Rozić.

* Dragica Zovko proglašena je najboljom natjecateljicom turnira (U 12).

Osvajači medalja na Palama:

ZLATO:
Josipa Brvenik (2 zlata/ i u konk. starijih), Marino Dugandžić, Ivan Jozeljić, Darijan Faletar, Domagoj Pušić.

SREBRO:
Jozo Zovko, Ivan Jozeljić (srebro u konk. starijih), Domagoj Pušić (srebro u konk. starijih).

BRONCA:
Filip Ivanković (2 bronze/ i u konk. starijih), Marino Dugandžić (bronca u konk. starijih)

* Josipa Brvenik proglašena je najboljom natjecateljicom turnira ( U 14 ).

Kopirati
Drag cursor here to close