Izvještaji s terena

Čapljinski novinar Ersan Bijedić u Kataru prati SP u rukometu

Sport / Flash | 18. 01. 2015. u 15:15 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osim igrača Nikole Prce na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Kataru je i još jedan Čapljinac - sportski novinar Dnevnog lista iz Čapljine Ersan Bijedić.

Kolega Bijedić javio nam se danas iz Katara, odakle je uputio pozdrave čitateljima Bljeska, te nam ukratko opisao prve dojmove vezane za Katar i Svjetsko prvenstvo.

''U Dohi je brojna ekipa od oko blizu trideset novinara iz BiH koji prate 24. IHF SP u Kataru. Jednako je i sa ostalim zemljama ponajviše zahvaljujući organizatoru i domaćinu prvenstva koji je omogućio gostovanje oko 600 novinara iz svih dijelova svijeta potpuno o svom trošku'', govori nam Ersan.

On dodaje da su uvjeti koje su omogućili brojnom ljudstvu vrhunski jer su smješteni u 10 hotela, svi sa 5 zvjezdica, i imaju organiziran prijevoz do sve tri dvorane u kojima se odigravaju utakmice.

''Bh. novinare je birao RSBiH koji je imao zadaću samo sastaviti popis sportskih novinara i poslati ih u IHF (Međunarodnu rukometnu federaciju) i organizatoru koji je riješio sve ostalo te će biti domaćin za 600 novinara tijekom čitavog turnira'', ističe kolega Bijedić.

Kada je u pitanju klima, Ersan napominje kako je vrlo blaga u ovom razdoblju godine i ljetna odjeća se može normalno nositi.

''U svemu najveći problem predstavljaju klimatizirane prostorije koje domaćini pretjerano hlade. Nekim od kolega zbog toga nije bilo baš ugodno ni i u hotelskim sobama'', zaključuje razgovor za Bljesak.info kolega Ersan Bijedić.

Kopirati
Drag cursor here to close