Noviteti

Hrvački savez priznaje Kosovo i mijenja 'dresove' hrvača

Sport / Flash | 18. 01. 2015. u 10:14 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Upravni odbor Svjetskog hrvačkog saveza (UWW) je na sinoćnjem zasijedanju u švicarskom Lozanu donio nekoliko važnih odluka o izmjenama boja hrvačkog ringa i odori hrvača i sudaca, javlja Anadolija.

Iz UWW-a je saopćeno da će donesene odluke donijeti novitete u izgledu hrvačkih natjecanja, koja nisu mijenjana već duže od četiri desetljeća.

Žuto-crveni ring, koji se koristio još od Olimpijade u Minhenu 1972. godine će u buduće biti zamijenjen tamno plavo-narančastim ringom.

Još jedan novitet u hrvačkom sportu će biti i izgled sudaca i hrvača. Suci će umjesto dosadašnjih odijela i kravata, pravdu dijeliti u sportskim majicama s kragnom i hlačama. Hrvači će u sljedećim natjecanjima nositi nešto drugačije dresove, koji će svojim bojama privlačiti pažnju mladih generacija.

Upravni odbor Svjetskog hrvačkog saveza je na sinoćnjoj sjednici priznao Hrvački savez Kosova. Kosovo je tako postalo 179 članica ovog Saveza.

Predsjednik Svjetskog hrvačkog saveza Hamza Yerlikaya je izjavio da su nove odluke vrlo važne i da se hrvački sport tako vraća na staze stare slave.

Kopirati
Drag cursor here to close