jk neretva

Hrvoju Knezoviću dvostruko zlato u Dubrovniku

Sport / Flash | 15. 02. 2016. u 17:10 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Judo klub Neretva iz Mostara je ovaj vikend nastupio na dva međunarodna turnira te napravio izvrstan rezultat osvojivši ukupno 11 odličja - osam zlatnih, srebrenu i dvije brončane medalje.

'Kup Sv. Vlaho' održan je u subotu, 13. veljače te okupio oko 200 natjecatelja iz Crne Gore, BiH i Hrvatske. Na ovom turniru galebovi Neretve osvojili su pet zlatnih, srebrenu i brončanu medalju.

Najboljim se pokazao Hrvoje Knezović u kategoriji preko 50 kg koji je u svom uzrastu, a potom i u starijem uzrastu, osvojio ukupno dvije zlatne medalje. Zlatnim medaljama su se još okitili Karlo Križanac -50 kg, Petra Tole -40 kg i Vesna Vukoja u kategoriji preko 70 kg.
Srebrenu medalju osvojio je Srđan Ajvaz, mlađi kadet do 73 kg sa samo jednim porazom na jednu kaznu i tri pobjede.

Brončanu medalju je osvojio Stjepan Salmanić u kategoriji do 38 kg, sa samo jednim porazom.

U nedjelju je održan 'Laktaši Open' gdje je nastupila druga ekipa Neretve. Turnir je okupio oko 800 natjecatelja iz sedam država, a nastupilo je 57 ekipa. JK Neretva je imala pet predstavnika, a osvojene su četiri medalje (tri zlatne i brončana).

Najveći uspjeh je postigao Ante Galić, kadet do 66 kg koji je pored jake konkurencije izašao kao pobjednik u svakoj borbi. U prvoj borbi pobijedio je predstavnika Srbije, Stevana Prstojevića, potom Luku Kovača iz BiH.

U polufinalnoj borbi za protivnika je imao predstavnika iz Hrvatske, Ivu Strujića kojeg Galić pobjeđuje čistim Ipponom i prvoj minuti borbe. U finalu ga čeka protivnik iz Bijeljine, kojeg Ante Galić također pobjeđuje i zasluženo osvaja najsjajnije odličje.

Pored Galića, odličan uspjeh postiže i jedina ženska predstavnica kluba u Laktašima, Hana Benca u kategoriji do 78 kg koja nastupa za uzrast juniorki te sa tri pobjede osvaja prvo mjesto. Nakon toga Benca je nastupila i za stariji uzrast, seniorke te i u tom uzrastu osvaja zlatnu medalju.

Brončanom medaljom okitio se Samuel Matijević, kadet do 81 kg koji je imao jedan poraz od predstavnika Banja Luke, Aljoša Perić, a zatim dobiva za redom tri borbe te osvaja treće mjesto.

Dva člana Neretve koji ovaj put nisu osvojili medalju, jer su već u prvom kolu poraženi od predstavnika Srbije su Ivan Jurić, junior do 66 kg i Mateo Puljić, senior do 73 kg.

Kopirati
Drag cursor here to close