otkazan derbi

Incidenti u Sarajevu: Domaćin nokautirao vratara Mostaraca!

Sport / Flash | 20. 03. 2016. u 08:53 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Sarajevu su derbi kola u Ligi za prvaka BiH, koja je mogla odlučiti prvaka države u futsalu, trebali igrati sarajevski Centar i Mostar Stari Grad.

No, utakmica nije odigrana zbog incidenta uoči utakmice. Kako je kazao službeni predstavnik MNK Mostar Stari Grad Šaćir Jaganjac do incidenta je došlo kada je predstavnik MNK Centar, Dženan Muminović bez ikakvog razloga došao 'nokautirao' golmana Mostaraca, Eldina Hasanspahića!

"U 16:30h smo ušli u hodnik dvorane, prvo sam išao ja, a za mnom su krenuli i igrači. Nakon što smo stigli do pulta gdje smo trebali preuzeti ključeve svlačionica, tada do nas dolazi službeni predstavnik Centra, Dženan Muminović i uz pogrdne riječi okreće se prema našem golmanu, Eldinu Hasansahiću i obraća mu se: 'Jesam li ja tebi rekao da ne smiješ ovdje doći', praćeno uz psovanje. Nakon što naš golman ništa ne odgovara, Dženan Muminović ga bez ikakvog razloga iznenada udara šakom u jagodičnu kost i nokautira", kazao je Jaganjac za portal 4plus1.ba, dodavši da su morali reagirati i policija i Hitna pomoć.

"Odmah nakon fizičkog napada, rekao sam ostatku ekipe da izađe, i nakon toga zovnu sam policiju, koja je za par minuta stigla na lice mjesta, a Dženan Muminović i za to vrijeme nastavlja vrijeđati Eldina Hasanspahića i ostale igrače, a jedan od policajaca ga i zapisuje. Nekoliko minuta kasnije stigla je i Hitna pomoć, koja je ozlijeđenog golmana Eldina Hasanspahića odvela u obližnji medicinski centar, a nekoliko igrača i ja smo ostali da damo izjavu policiji", dodao je Jaganjac.

Nekoliko minuta kasnije održan je i sastanak sa sucima i delegatom, gdje je ekipa MNK Mostar SG 'Staklorad' odbila izaći i igrati utakmicu.

"Sjeli smo u kancelariju na sastanak sa sucima i delegatom, i ja sam u izjavi rekao da nam je prvi golman ozlijeđen, a ostatak ekipe ne želi da izađe da igra utakmicu jer se boje za svoju sigurnost, a neće bez golmana da igraju", nastavio je Jaganjac.

Jaganjac je na kraju istakao i da MNK Mostar SG 'Staklorad' neće igrati drugu utakmicu, a da je sada NS BiH na potezu.

Podsjetimo, i prvu utakmicu Starog Grada i Centra obilježili su incidenti, jer je trener sarajevske ekipe ubacio torbu na teren i spriječio eventualni pobjednički pogodak domaćina.

Kopirati
Drag cursor here to close