Svečanost u hotelu Park

Ivan Kvesić i Anđela Soldo drugu godinu zaredom najuspješniji sportaši Širokog Brijega

Ivan i Anđela ovo priznanje dobili su drugu godinu zaredom.
Sport / Flash | 22. 02. 2019. u 20:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ivan Kvesić i Anđela Soldo najbolji su sportaši Širokog Brijega u 2018. godini po izboru Sportskog saveza Grada Širokog Brijega. Ivan i Anđela ovo priznanje dobili su drugu godinu zaredom.

Foto: Bljesak.info / Zajednička fotografija dobitnika priznanja

Tradicionalni izbor najuspješnijih sportašica, sportaša i momčadi Grada Širokog Brijega održan je u petak navečer u hotelu Park, a izbor je izvršio Ocjenjivački sud Sportskog saveza Grada Širokog Brijega prema Pravilniku za izbor najuspješnijih sportašica, sportaša i momčadi za 2018. godinu.

Prije same svečanosti dodjele priznanja nazočnima su se obratili Ivan Zeljko, predsjednik Športskog saveza Grada Širokog Brijega i Miro Kraljevć, gradonačelnik Širokog Brijega. Na kraju dodjele priznanja nazočnima se u ime svih dobitnika obratio Ivan Kvesić.

Foto: Bljesak.info / Ivan Kvesić

Ivan Kvesić

Naslovom prvaka svijeta u kategoriji seniora - 84 kg ostvarenom na Svjetskom karate prvenstvu (Madrid - Španjolska, 6.-11. studenog 2018. god.) Ivan Kvesić je postigao najveći uspjeh u povijesti širokobriješkog sporta.

Foto: Bljesak.info / Izbor najuspješnijeg sportaša Širokog Brijega (Ivan Kvesić)

Kao član Hrvatske karate reprezentacije je vjerojatni izgledni sudionik Olimpijskih igara 2020. u Tokiju. Za 2018. godinu proglašen je najuspješnijim sportašem Grada Zagreba. U dosadašnjim izborima najuspješnijih sportašica i sportaša Grada Širokog Brijega dobivao je priznanja u svim kategorijama.

Uz naslov svjetskog prvaka od značajnijih rezultata vrijedi istaknuti: 1. mjesto na prvenstvu Grada Zagreba u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji; Državni seniorski prvak Republike Hrvatske u kategoriji do 84 kg; Državni seniorski Prvak RH u ekipnoj konkurenciji; 1. mjesto na CRO OPEN u Rijeci; 3.mjesto u Svjetskoj Premijer ligi (Rabat, Maroko); 3.mjesto u Svjetskoj Premijer ligi (Tokio, Japan). Student je fizioterapije na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu.

Anđela Soldo

Anđela Soldo po drugi puta zaredom je izabrana za najuspješniju sportašicu Grada Širokog Brijega. Karateom se bavi od svoje šeste godine kao članica Karate kluba Široki. Upisom na Kineziološki fakultet u Mostaru pristupa Sveučilišnom karate klubu Neretva . Članica je državne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Foto: Bljesak.info / Izbor najuspješnijeg sportaša Širokog Brijega (Anđela Soldo)

U ranijim izborima najuspješnijih sportašica i sportaša Grada Širokog Brijega je birana u sljedećim kategorijama: Nada godine 2010. god.; Najuspješnija junorika 2014. god; Najuspješnija seniorka 2017. god.

Najznačajniji rezultati u 2018. godini: 3. mjesto na Balkanskom seniorskom prvenstvu – pojedinačno (Istanbul – Turska); u veljači 2018. god. nastupala je na Europskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore održanom u Sočiju (Sochi – Rusija); 3.mjesto na seniorskom prvenstvu BiH – Sarajevo; u studenom nastupa na svjetskom prvenstvu u Madridu (Španjolska); naslovom državne prvakinje BiH i osvojenim prvim mjestom u Banja Luci je izborila plasman na Europsko prvenstvo u Danskoj u veljači 2019 god.

Najbolja ženska ekipa:
Hrvatski cheerleading klub Široki

Foto: Bljesak.info / Izbor najuspješnijeg sportaša Širokog Brijega (Hrvatski cheerleading klub Široki)

Najbolja momčad:
Juniori NK Široki Brijeg

Najbolji trener:
Žarko Kraljević (Karate klub Široki)

Foto: Bljesak.info / Izbor najuspješnijeg sportaša Širokog Brijega


Za nade godine (djevojčice i dječaci do 14 godina) proglašeni su: Ana Vranješ (Judo klub Neretva, Mostar) i Dominik Marić ( Judo klub Borsa, Mostar).

Najuspješnija kadetkinja i kadet (djevojčice i dječaci od 14 do 16 godina):
Ana Buhač (Ženski nogometni klub Široki Brijeg) i Luka Kvesić (Karate klub Široki Brijeg)

Foto: Bljesak.info / Izbor najuspješnijeg sportaša Širokog Brijega

Najuspješnija juniorka i junior:
Marija Zelenika (Judo klub Borsa, Mostar) i Mirko Zelenika (Judo klub Borsa, Mostar). Inače, Marija i Mirko su sestra i brat.

Foto: Bljesak.info / Izbor najuspješnijeg sportaša Širokog Brijega (Marija Zelenika)
Foto: Bljesak.info / Izbor najuspješnijeg sportaša Širokog Brijega (Mirko Zelenika)

Posebna priznanja za dugogodišnji izniman doprinos u razvoju i promicanju širokobriješkog sporta:
Ante Ramljak i Ivan Naletilić-Rora

Priznanja su dobili i pobjednici Malonogometne lige mjesnih zajednica Grada Širokog Brijega u 2018. godini, ekipa MZ Jare.

U zabavnom djelu programa nastupili su Jure Ćavar te Ivica i Nikola Zovko.

Foto: Bljesak.info / Izbor najuspješnijeg sportaša Širokog Brijega
Kopirati
Drag cursor here to close