nenad miloš

Jedan od najvećih svjetskih stručnjaka oduševljen radom u APK Zrinjski

Sport / Flash | 07. 05. 2015. u 13:16 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nenad Miloš, proslavljeni plivač koji je nastupio na trima olimpijskim igrama (München 1972., Montreal 1976 i Moskva 1980) trenutačno je jedan vodećih plivačkih stručnjaka u svijetu.

Čovjek koji je s bratom blizancem Predragom bio pojam za plivanje u bivšoj Jugoslaviji trenirao je brojne svjetske rekordere i prvake, nekoliko reprezentacija, među ostalima hrvatsku i reprezentaciju BiH.

60-godišnji stručnjak ovih dana boravi u Mostaru gdje je došao na poziv Akademskog plivačkog kluba Zrinjski. Miloš je u šestodnevnoj radnoj posjeti ovom klubu, a u tom razdoblju će plivačima i trenerima pokušati prenijeti svoja znanja i svoje metode rada.

“Možda će zvučati kao kurtoazija, kao ulagivanje klubu koji me divno prihvatio, ali oduševljen sam načinom na koji funkcionira ovaj klub. Ne bih htio da se ovo shvati kao poruka političarima, jer Mostar zaslužuje bolji bazen i bolje uvjete, ali ovi postojeći uvjeti su izvanredni. Iako, ako se razmišlja o tome da se sve digne na višu razinu, neophodno je izgraditi olimpijski bazen u mostaru”, kazao je Miloš, govoreći na bazenu Fakulteta prirodoslovno - matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru.

“Osjeti se entuzijazam, koji je u biti više spoj ljubavi i znanja, osjeća se velika želja da se naprave sjajni rezultati. Na treningu koji sam posjetio 36 plivača i četiri trenera u tih osam staza radili su kao jedno tijelo, a zadnji put takvo što vidio sam samo u klubu za elitne plivače koji sam ovdje u Južnoafričkoj Republici”, dodao je Miloš koji je radio u brojnim zemljama na nekoliko kontinenata.

U posjetu APK Zrinjski došao je na poziv dugogodišnjeg prijatelja i trenera u APK Zrinjski Marinka Ferenca.

“S Marinkom se poznajem od 1978. no otkako smo se ponovno povezali preko Facebooka pratio sam rad njegovog kluba putem rezultata koje je objavljivao. Silne medalje ne moraju biti nikakvo mjerilo, ali primijetio sam stalni napredak u što sam se uvjerio u živo, jer je APK Zrinjski u vrlo kratkom roku skočio na razinu više i vjerujem da će se takav rast nastaviti”.

Kopirati
Drag cursor here to close