ponosni

Kakanj i Zenica na nogama zbog Tukine bronce

Sport / Flash | 25. 08. 2015. u 14:00 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Blizu tisuću navijača okupilo se danas u Sportskoj dvorani u Kaknju kako bi prisustvovali javnom gledanju finalne utrke na 800 metara u okviru Svjetskog prvenstva u atletici, u kojoj je Amel Tuka osvojio brončanu medalju.

Već od 13:30 sati u Sportskoj dvorani Kakanj tražilo se mjesto više, a tisuzću navijača je uz transparente, aplauze i povike bodrilo Tuku do samog finiša.

Prvobitno je bilo planirano da se zajedničko praćenje finala organizira na otvorenom, međutim zbog promjenjivih vremenskih uslova konačno rješenje bila je Sportska dvorana.

Među navijačima je bio i načelnik Kaknja Nermin Mandra, koji je kao i ostali sugrađani, vjerovao u dobar rezultat najboljeg bh. atletičara.

"Svi smo sretni i zadovoljni i drago nam je da je u Tuka u ovako pozitivnom svjetlu predstavio našu domovinu. Potajno smo očekivali ovu medalju i Kakanj je na nogama. Amelovo vrijeme tek dolazi i mi se nadamo da će i u buduće biti krivac za našu sreću i osmijehe" , kazao je Mandra.

Slavilo se i na glavnom gradskom trgu u Zenici gdje se okupilo nekoliko stotina Zeničana.

Jedan od Tukinih navijača, Zeničanin Senaid Hibić izjavio je za AA kako je preponosan na uspjeh Amela Tuke.

"Amel je inače moj prijatelj i zaista sam ponosan što znam ovakvu osobu. On je prije svega čovjek i odličan sportaša i jako sam ponosan što ga poznajem. Stalno dobivam naljepnice koje on nosi na utrkama što mi puno znači i zaista, nakon trećeg mjesta sam presretan i ponosan na njega i njegov uspjeh", rekao je Hibić.

Zeničani su uspjeh Amela Tuke, njegovu brončanu medalju u finalnoj utrci na 800 metara na Svjetskom prvenstvu u atletici proslavili bakljadom te navijanjem i aplauzom.

Kopirati
Drag cursor here to close