rijeka

Lana Pudar srušila nova dva državna rekorda

Sport / Flash | 29. 05. 2016. u 11:19 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Plivačkog kluba 'Rijeka' u subotu se održao 4. međunarodni plivački miting 'Rijeka 08', na kome je sudjelovalo sedam plivača Kluba vodenih sportova 'Orka' iz Mostara.

Nastupili su Đani Morić, Tin Šauperl, Josip Drežnjak, Farik Repeša, Nika Vrljić, David Azinović i Lana Pudar.

Lana Pudar je i na ovom mitingu naprosto briljirala, osvojivši dvije zlatne i jednu srebrenu medalju, oborila je dva državna rekorda, te je proglašena za najbolju plivačicu mitinga u kategoriji djevojčica rođenih 2006. godine.

Naime, Lana je postavila dva nova državna rekorda u disciplinama 50 i 100 metara delfin, od kojih se posebno ističe rekord na 50 metara delfin u vremenu 32.69.

Riječ je o državnom rekordu koji je bio star šest godina, a koji je popravila za 1.7 sekundi. U disciplini 100 metara delfin popravila je svoj vlastiti rekord već treći put ove godine, a koji sad iznosi 01:17.25. Lana Pudar je ove godine već šest puta obarala državne rekorde.

Ostatak ekipe je u većini svojih utrka otplivao svoja najbolja vremena, osvojeno je nekoliko četvrtih mjesta i prikupljeno je bogato iskustvo za natjecanja koja ih očekuju u narednom periodu.

U idućem periodu 'Orka' nastavlja sa svojim redovnim aktivnostima u školi plivanja i plivačkom klubu, te ih očekuje veliki broj mitinga u BiH i inozemstvu.

Kopirati
Drag cursor here to close