hvala, ne treba

Laporta: Ronaldo je bio na korak od potpisa za Barcelonu

Sport / Flash | 01. 12. 2016. u 22:08 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Joan Laporta, bivši predsjednik Barcelone, u izjavi za španjolske medije otkrio je da je Cristiano Ronaldo bio na korak od prelaska u katalonski klub, ali da im je ipak u to vrijeme bio preskup, odnosno neisplativ.

Narednog vikenda na rasporedu je El Clasico, a kao što je to već uobičajeno, to izaziva veliku pažnju javnosti. Bivši predsjednik Barcelone tako je odlučio pred ovaj susret ispričati jednu vrlo zanimljivu zgodu vezanu za katalonski klub i Portugalca.

Naime, prema njegovim navodima, 2003. godine Ronaldo je bio pred potpisom za Barcelonu, ali na kraju od transfera nije bilo ništa jer im je bio preskup.

"U to vrijeme smo baš bili u nekoj fazi obnavljanja ekipe. Doveli smo Ronaldinha, Rafu Marqueza i Ricarda Quaresmu. Onda nam je menadžer Jorge Mendes pokušao prodati i Deca, ali mi nismo mogli ulagati više novca", izjavio je Laporta.

Veznjak Porta bio je u to vrijeme preskupa investicija za čelnike Barcelone, kao i njegov sunarodnjak Ronaldo, ispostavit će se kasnije.

"Kada sam mu rekao da nemam dovoljno novca za Deca, ponudio mi je Ronalda. Iako je transfer u Manchester United za 19 milijuna eura praktički bio gotova stvar, nama ga je htio prodati za 17 milijuna eura. Ni na tu cijenu nismo pristali, a Ronaldo je završio na Old Traffordu", zaključio je bivši predsjednik aktualnog španjolskog prvaka, prenosi Marca.

Komentirajući predstojeći El Clasico, Joan Laporta je uvjeren da će se Barcelona podići i ostvariti pobjedu.

On je također siguran kako nema ništa od toga da Paris Saint-Germain preotme Barceloni Lionela Messija.

„On će biti jedan od igrača koji će u Barceloni ostati do kraja. Sasvim je normalno da se klubovi često raspituju za nekoga tko je najbolji na svijetu. Na klupskoj je upravi da Messija uvijek i vrednuje na način kako se vrednuju najbolji“, kazao je Laporta.

Kopirati
Drag cursor here to close