500 DM i Golf V

Modrić USKOK-u: 'Novac sam podizao u Zagrebu, a Mamićev dio predavao njemu ili obitelji mu'

Sport / Flash | 28. 09. 2015. u 20:57 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Luka Modrić u svojem je iskazu USKOK-u ispričao kako je 2004. godine potpisao prvi profesionalni ugovor s NK Dinamom s kojim je, dok je bio na posudbi u HŠK Zrinjski u Mostaru, imao zaključen i stipendijski ugovor. Bio je član, kako kaže, menadžerske agencije Zdravka Mamića, Mamić Sport Agency.

''Zajedno sa svojim roditeljima, s obzirom na to da sam bio maloljetan, potpisao sam ugovor s navedenom agencijom na temelju kojega se ona brinula o meni. Mjesečno sam dobivao 500 njemačkih maraka od te agencije koja mi je nabavljala i sportsku opremu, plaćala mi smještaj u stanovima, s time da sam u pravilu imao cimera sa sobom. S navršenih 18 godina agencija mi je kupila osobni automobil Golf V'', rekao je Modrić, napominjući da u to vrijeme nije ostvarivao nikakva značajnija primanja od igranja.

[EKSKLUZIVNO] Jutarnji u posjedu kompletnog iskaza nogometne zvijezde

Posted by Jutarnji on Monday, 28 September 2015


Kada je Zdravko Mamić “prešao” u Dinamo, vođenje agencije formalno je preneseno na Nickyja Vuksana i Damira Jozića, koji su ga zastupali i u kasnijem transferu u Tottenham. Istodobno je sa Zdravkom Mamićem, kaže, potpisao građanski ugovor, kakav su potpisivali i drugi igrači.

No, zapravo nije ni znao što u njemu piše jer mu ga Mamić nije dao, kao ni niz drugih dokumenata koje je na njegovo traženje u vrijeme igranja u Dinamu potpisivao.

''U više navrata Zdravko Mamić bi mi došao i rekao da nešto potpišem, a ja nisam posebno ni pogledao o čemu se radi...

Budući da sam sa Zdravkom Mamićem imao veliki odnos povjerenja, nisam se posebno ni interesirao o čemu se radi'' rekao je Modrić, naglasivši da mu Mamić nikada nije rekao da ima bilo kakve obveze prema njemu na temelju tog građanskog ili drugog ugovora.

Poruka prije odlaska na povijesnu utakmicu

Posted by Jutarnji on Monday, 28 September 2015
Kopirati
Drag cursor here to close