Atena

Nema naznaka većih sukoba, privedeno više od 90 navijača

Sport / Flash | 04. 11. 2015. u 17:29 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon sinoćnjeg marša navijača Olympiakosa, pojačanih Delijama, ulicama Atene, na dan utakmice Dinama i Olympiakosa u Pireju je prilično mirno.

U Ateni je privedeno više od 90 osoba. Grčki mediji navode kako je među privedenima 50-tak Hrvata koji su doputovali u Grčku, iako su klubovi dogovorili kako na obje utakmice neće biti gostujućih navijača.

Hrvatsko veleposlanstvo u Ateni dobilo je od grčke policije informaciju o privedenima koji su zadržani zbog daljnje istrage. U pritvoru je završilo i 30-tak navijača Crvene zvezde, a među privedenima ima i navijača Panathinaikosa i Olympiakosa.

Kod privedenih ultrasa policija je pronašla arsenal metalnih šipki, palica i baklji. Prema riječima glasnogovornika, policija i dalje provodi racije po cijelom gradu kako bi pronašla hrvatske i srpske huligane, a do sada je obavljeno 20-tak racija.

Grčka policija najzaslužnija je što nema većih nereda jer je djelovala preventivno. Od jučer policija traži navijače, napravila je niz racija po hotelima, hostelima i mjestima na kojima pretpostavljaju da će se okupiti navijači. Svi navijači privedeni su u istražni zatvor gdje će ostati do kraja utakmice i završetka procesa, rekao je HRT-ov komentator Stjepan Balog.

Kopirati
Drag cursor here to close