svjetski prvaci kod pape

Njemačka reprezentacija nakon 60 godina u Vatikanu

Sport / Flash | 14. 11. 2016. u 11:13 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemački izbornik Joachim Löw jutros je njemačku nacionalnu vrstu vodio na jednom posebnom susretu - s papom Franjom u Vatikanu.

Vrhovni poglavar katoličke crkve tom je prilikom na dar dobio dres 'Elfa', s potpisima svih svjetskih prvaka, javlja Bild.

Za neke od ovih nogometaša to ipak nije bio prvi susret s papom Franjom. Naime, igrači Bayerna, kao Manuel Neuer i Philipp Lahm, bili su kod pape sa svojim klubom 2014. godine, nakon jedne utakmice s AS Roma. Tom prigodom, papa je također dobio dres s potpisima igrača Bayerna, kao i nogometnu loptu.

Kao što je poznato, a on to i sam u mnogobrojnim prilikama ističe, papa Franjo je veliki zaljubljenik nogometa.

Veliki je navijač i član kluba CA San Lorenzo, čiju članarinu i dalje redovito plaća.

Premda je još 2008. godine, kao biskup Buenos Airesa, postao počasnim članom San Lorenza, papa Franjo uredno plaća članarinu redovnoga člana (članski broj 88 235).

Ovo je prvi prijem njemačke nacionalne selekcije u Vatikanu još od 1956. godine.

Naime, te godine je Nijemce, nove svjetske prvake, primio Pio XII., želeći se za svoj 80. rođendan susresti s 'herojima iz Berna', kako to Nijemci vole kazati.

Današnjem susretu s papom Franjom nazočilo je 50 ljudi iz Nogometnog saveza Njemačke (DFB), nakon čega je ekspedicija produžila za Milano, gdje će 'Elf' sutra navečer odigrati prijateljsku utakmicu s Italijom.

Kopirati
Drag cursor here to close