5.500 KM

Nogometni savez novčano kaznio Zrinjski

Sport / Flash | 23. 09. 2016. u 15:05 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine kaznila je Zrinjski sa 5.500 KM, a Sarajevo sa 4.000 KM zbog propusta u organizaciji utakmica i upotrebe pirotehničkih sredstava na stadionima.

Zrinjskom je izrečena kazna od 3.500 KM zbog propusta u organizaciji utakmice osmog kola Premijer lige BiH protiv Čelika, korištenja megafona i distribucije alkohola na stadionu. Mostarski klub dodatno je kažnjen sa po 1.000 KM zbog upotrebe pirotehničkih sredstava od navijača tog kluba na utakmici devetog kolu u gostima protiv Krupe, kao i u susretu Kupa BiH protiv Borca.

Fudbalski klub Sarajevo kažnjen je sa 3.000 KM zbog propusta u organizaciji utakmice devetog kola protiv Olimpica i upotrebe pirotehničkih sredstava, i dodatno sa 1.000 KM zbog upotrebe pirotehničkih sredstava od navijača tog kluba u osmom kolu u gostima protiv Viteza. Domaći tim u tom meču kažnjen je sa 2.000 KM zbog propusta u organizaciji utakmice i ubacivanja predmeta u teren.

Kazna od 1.000 KM izrečena je Širokom Brijegu zbog propusta u organizaciji utakmice protiv Metalleghea). Iste kazne izrečene su tuzlanskoj Slobodi zbog distribucije alkohola na stadionu u meču protiv Mladosti te Radniku zbog skandiranja političkih poruka na utakmici protiv Širokog Brijega, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close