Prozori su od čokolade ..

Odbojkaški trener Branislav Moro o životu u Sjevernoj Koreji

Sport / Flash | 16. 10. 2015. u 07:28 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ugledni odbojkaški trener Branislav Moro trenutno za kruh zarađuje u glavnom gradu Sjeverne Koreje, preciznije u Pyongyangu u klubu pod imenom ''425 sport klub'' u kojem je 425 oznaka vojske. To je, generalno gledano, vojska sportaša.

Jedini je stranac u tamošnjem svijetu sporta, a otkrio je zanimljive pojedinosti o zemlji o kojoj vladaju velike predrasude.

"Uglavnom nas i mediji pogrešno informiraju. Mi recimo čitamo da su djeca tamo gladna, a djeca su na podiju u odnosu na nas. Imaju bolje uvjete za život. Imaju čak i zatvorene bazene u okviru zgrada i to ne samo jedan, već po njih nekoliko“, rekao je Moro, čije riječi prenosi Kurir.

"U mojoj ekipi sve djevojke znaju svirati klavir, violine, što je kod nas već postalo neobično, da ne kažem egzotika. Da ne spominjem čitanje knjiga, jer ne mogu kćerku natjerati niti da pročita dvije knjige…“, dodaje Moro.

"Ova zemlja ima perspektivu, nikome ništa ne duguje, imaju fenomenalnu industriju hrane, a osobni prihod im je između 300 i 500 dolara, ali stan i auto dobiju od države. Ne plaćaju školovanje, zdravstvo niti komunalije, sve je na državi“.

Sjevernokorejskog vođu Kim Jong Una, kaže, još nije upoznao.

"Obično možete pročitati da odnos prema Kim Jong Unu izgleda fanatično, ali meni izgleda fantastično. Volio bih da mi isto tako volimo predsjednika. On je zaslužio da ga poštuje narod koji ga je izabrao. Nisam ga upoznao, ali on je dao blagoslov za moj rad''.

Otkrio je Moro i zanimljivosti vezane uz uvjete u kojima radi.

"Imam vjerojatno bolje uvjete za rad nego 90% klubova u Europi. Bolje nego u Njemačkoj. Moj trening je uvijek praćen kamerom, što mi je u početku smetalo, ali sam poslije shvatio da se samo analitički odnose prema svim poslovima".

Kopirati
Drag cursor here to close