Tomislavgrad

Održan II. memorijalni malonogomenti turnir 'Dragan Šimunović i Dragan Perić'

Sport / Flash | 10. 10. 2016. u 06:56 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U povodu 21. obljetnice pogibije dvojice hrvatskih vitezova s prostora općine Tomislavgrad, u nedjelju je u Gradskoj sportskoj dvorani u Tomislavgradu održan II. memorijalni malonogometni turnir "Dragan Šumanović i Dragan Perić".

Memorijalni turnir spomen nosi na dvojicu Dragana koji su stradali 10. listopada 1995. godine na području Mrkonjić Grada u posljednjoj vojnoj operaciji Hrvatskih snaga (HV i HVO) u Domovinskome ratu - "Južni potez", kao pripadnici oklopno-mehanizirane bojne Prve gardijske brigade HVO-a Ante Bruno Bušić.

Prije održavanja sportskog dijela Memorijalnog turnira, prijatelji, suborci i rodbina poginulih hrvatskih branitelja Dragana Šumanovića i Dragana Perića obišla su groblja u Mandinu i Eminovu Selu gdje su položeni vijenci i zapaljene svijeće.

Na drugom Memorijalnom turniru sudjelovale su ekipe Udruge veterana 4. Gardijske brigade HV-a, Zajednice Veterana oklopno mehaniziranih postrojbi HV-a, veterana brigade "Dr. Ante Starčević" iz Uskoplja, te veterana tomislavgradske brigade "Kralj Tomislav".

Pobjednik turnira bili su veterani brigade Kralja Tomislava iz Tomislavgrada koji su u završnici bili bolji od veterana uskopaljske brigade, dok su treće mjesto zauzeli splitski veterani.

Prigodne nagrade uručili su članovi obitelji stradalih hrvatskih branitelja i općinski načelnik.

Kopirati
Drag cursor here to close