Natjecanje u Splitu

Plivačica Orke, Lana Pudar imala brža vremena nego muški plivači u istoj kategoriji

Sport / Flash | 11. 05. 2015. u 11:11 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proteklog vikenda u Splitu održan je Međunarodni plivački miting ”Grdelini Svetog Duje” u organizaciji P.K.”Grdelin” iz Splita. Plivalo se na malom bazenu (25m) i elektronskim mjerenjem. Nastupilo je 350 plivača iz 17 klubova iz 3 države, Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Klub vodenih sportova „Orka“ je na ovom mitingu predstavljalo 19 plivača i to: Farik Repeša, Josip Drežnjak, Đani Morić, Vanja Trivun, Tin Šauperl, Ana Ramljak, Danis Harmandić, Alem Stupac, Teodora Stanković, Nika Vrljić, Mia Lucija Soldo, Sergej Jarendić, Lana Pudar, Leon Lasić, Luka Zovko, Marko Dankić, David Azinović, Ema Šunjić i Lucija Jakovljević.

Treneri Alena Ćemalović i Ivan Zovko su bili u pratnji plivača.

Plivači „Orke“ osvojili su ukupno 13 medalja, i to pet zlatnih, jednu srebrenu i sedam brončanih medalja. Također, na ovom mitingu Teodora Stanković (2005.) i Lana Pudar (2006.) osvojili su i pehare za najbolje plivačice mitinga u svojim kategorijama, a Teodora je također i oborila rekord mitinga u disciplini 50m prsno u vremenu 42.38.

Vrijedi svakako naglasiti da ja Lana Pudar u disciplinama 25m delfin i 25m leđno imala brža vremena, nego muški plivači u istoj kategoriji, što svakako govori o kakvom potencijalu se radi.

Osvajači medalja su:

  • Lana Pudar; 25m delfin ZLATO, 25m leđno ZLATO, 25m slobodno ZLATO, 25m prsno SREBRO,
  • Teodora Stanković; 50m delfin ZLATO, 50m prsno ZLATO, 50m leđno SREBRO, 50m slobodno BRONCA, 
  • Danis Harmandić; 50m leđno BRONCA,
  • David Azinović; 4x25m mješovito BRONCA,
  • Luka Zovko; 4x25m mješovito BRONCA,
  • Marko Dankić; 4x25m mješovito BRONCA,
  • Leon Lasić; 4x25m mješovito BRONCA.

Idući vikend „Orka“ sa 60 plivača nastupa na dva plivačka mitinga. Dio ekipe će nastupiti na međunarodnom plivačkom mitingu „Zlatni Orlando“ koji će se održati u Dubrovniku 16. i 17. 5., a drugio dio ekipe će nastupiti na međunarodnom mitingu „I Aqua Cup 2015“ koji će se održati u Sarajevu. 

Klub vodenih sportova 'Orka' nastavlja sa svojim redovnim aktivnostima u plivačkom klubu i školi plivanja, a od 20.05. kreće upis novih polaznika u 'Orkinu' školu plivanja, navodi se iz ovog kluba.

Kopirati
Drag cursor here to close